PLICHTMATIGE ZEGE OP LFC

STOMPWIJK
Stompwijk ’92 heeft zich gekwalificeerd voor de nacompetitie. De met 4=2 gewonnen uitwedstrijd tegen LFC was dan ook niet meer dan een verplicht nummer voor het elftal. De Stompwijkers speelden daar ook volledig naar tegen de zwakke Leidenaren. De spelers moeten het duel maar zo snel mogelijk vergeten en zich richten op de promotieduels tegen GOL Sport en SV Duindorp.
Door Hans Beukema

Lange tijd leek het er al op dat Stompwijk ’92 zich zou plaatsen voor de nacompetitie. Op zondag 4 mei was de kwalificatie dan definitief een feit, omdat het elftal hoe dan ook de derde periode zou winnen. De uitwedstrijd tegen het elftal van Ron de Roode, vanaf 1 juli trainer in Stompwijk, was dan ook niet meer dan een verplicht nummer. Het duel had voor LFC daarentegen nog wel de nodige emotionele waarde, omdat de vereniging gaat fuseren met VNA en UDWS. De wedstrijd tegen het elftal van trainer Luiten was dan ook de laatste van de in het verleden zo roemruchte vereniging. Stompwijk ’92 bleek een goede gast op het afscheidsfeest van de Leidenaren, omdat het elftal erg matig begon. Het leek wel alsof de spelers de zwakke tegenstander een leuk slotduel gunden. De Stompwijkers kregen alle ruimte van LFC om te combineren, maar het elftal maakte daar nauwelijks gebruik van. De Leidse achterhoede bleef gemakkelijk overeind, omdat teveel spelers hun acties doordreven en dus vaak balverlies leden. Daardoor creëerde de ploeg nauwelijks kansen. LFC kreeg in de 19e minuut zelfs de beste kans om op voorsprong te komen. De treffer bleef echter uit, omdat Danny Mooyman zich met gevaar voor eigen leven voor de bal gooide. De doelman liep daarbij een schouderblessure op, omdat hij in botsing kwam met de inglijdende Mejri. De keeper kon na een lange behandeling wel verder spelen.
Ondanks het teleurstellende spel kwam Stompwijk ’92 in de 31e minuut dankzij Martijn Droog wel op voorsprong. Hij rondde een prima uitgespeelde aanval met een droge schuiver in de verre hoek doeltreffend af. De Leidenaren waren zeker niet uit het veld geslagen door deze achterstand. LFC ging verwoed op jacht naar de verdiende gelijkmaker die op slag van rust ook door Rob Wagemaker werd gescoord. De middenvelder kreeg van de defensie alle tijd en ruimte om te scoren. Trainer Luiten was duidelijk ontevreden over het vertoonde spel van zijn elftal voor rust en bracht na de pauze na Vincent Romijn, ook Jeroen van Emmerik en Erwin Oudshoorn binnen de lijnen. Luiten liet na afloop weten dat de drie gewisselde basisspelers ook wel rijp voor een vervanging waren. Ondanks de inbreng van de nieuwe krachten veranderde het spelbeeld lange tijd niet. Teveel Stompwijkers zaten niet in de wedstrijd, waardoor het aantal goed uitgespeelde aanvallen beperkt bleef. Van Emmerik was in de 61e minuut nog het dichtst bij de 21, maar hij schoot de bal met de buitenkant van de voet op de paal. Het fraaie schot had een beter lot verdiend. Acht minuten later had Martijn Droog meer geluk. Hij schoot de bal ineens uit de draai op doel die tot zijn grote verbazing door de benen van doelman Smeele in de goal verdween.
De Leidenaren waren in de laatste 20 minuten helemaal moegestreden, maar toch was het elftal in de 80e minuut nog dicht bij de 2=2. De volledig vrijstaande Richard Wagemaker had de hoek op enkele meters afstand van het doel voor het uitkiezen, maar doelman Mooyman keerde de inzet met de voet. In de 82e minuut besliste Erwin Oudshoorn het duel definitief. Jos Olijhoek bezorgde LFC enkele minuten later nog een iets pijnlijker afscheid door de bal op schitterende wijze langs de geblesseerde doelman Smeele te schieten. Dat Richard Wagemaker in de 87e minuut nog 4=2 scoorde, kon geen Stompwijker deren. Stompwijk ’92 kan zich in alle rust gaan voorbereiden op de nacompetitiewedstrijden tegen SV Duindorp en GOL Sport op 25 mei en 1 juni. De winnaar van deze poule promoveert naar de vierde klasse. Volgens trainer Luiten zal zijn elftal er tegen die ploegen dan zeker staan. Dat was tegen LFC te weinig het geval, omdat veel spelers onder hun niveau bleven. Op 18 mei kan het elftal alvast een beetje aan de vierde klasse ruiken, omdat de ploeg dan in eigen huis zal oefenen tegen ROAC ’79 uit Rijpwetering. De Stompwijkers komen deze tegenstander na de zomervakantie misschien wel tegen bij promotie. Ron de Roode kan beginnen met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen door veel aantekeningen te maken over dit elftal en zijn nieuwe ploeg.