Proeverij

Zondag 18 mei: ‘Proeverij in Museum Swaensteyn

In het kader van de tentoonstelling ‘Kunst om van te smullen’ staat Museum Swaensteyn op zondagmiddag 18 mei van 13.00 tot 17.00 in het teken van ‘exotisch eten’. Op een gezellige eetmarkt laten Voorburgers afkomstig uit allerlei landen u kennismaken met de traditionele gerechten uit hun land. Wat staat u zoal te wachten? U kunt o.a. smullen van Surinaamse pasteitjes, pom en goegrie, Ghanese bananen, chaloupa uit de Kaap Verdische eilanden en Turkse pizza’s.Maar ook ons eigen land wordt niet vergeten. In het Westland worden al jaren nieuwe producten gekweekt als oranje tomaten en paarse paprika’s. Wij laten u zien dat je hiervan, ondanks de afwijkende kleur, heerlijke hapjes kunt maken.
U kunt vanaf nu een ‘proefkaart’ kopen in het museum ter waarde van € 7,50. Deze geeft u recht op vijf verschillende ‘exotische’ hapjes. Houders van een ooievaarspas krijgen bovendien de helft korting en betalen slechts € 3,75. U bent welkom op zondag 18 mei van 13.00 tot 17.00 uur om te proeven en natuurlijk ook de tentoonstelling ‘Kunst om van te smullen’ bekijken. Kinderen kunnen bovendien zelf van snoep en andere eetbare materialen een kamer in het Spiegelpaleis inrichten.

Fototentoonstelling
Tot en met 31 mei hangt in de grote zaal en op de bovengang een selectie van foto’s, gemaakt in opdracht van de Haagse Stichting de Versiering. Deze fotos geven de toeschouwers een uniek beeld van hoe talloze culturen in Den Haag (en natuurlijk ook in de rangemeenten) leven, koken en eten. Onder elke foto staat een uitspraak van de geportretteerde, die kernachtig zijn of haar culinaire voorkeur, culturele identiteit én het leven in Den Haag samenvatten. Het thema ‘eten’ is bewust gekozen, als de activiteit bij uitstek die de culturele identiteit en mate van integratie aangeeft. Acht professionele fotografen maakten 80 levensgrote kleurenfotos van de 80 grootste Haagse nationaliteiten, afkomstig uit Afghanistan tot Zweden, uit ZuidAfrika tot Aruba. De fotos waren eerder te zien in het atrium van het Haagse stadhuis en in het Mondriaancollege.

Komende activiteiten!
Zaterdag 24 mei: Sushiworkshop (€ 30,= incl. alle materialen)
Zondag 25 mei: Japanse theeceremonie (€ 5,=)
Donderdag 29 mei (Hemelvaartsdag): High Tea (€ 15,=)
Zaterdag 31 mei: Romeins buffet (€ 35,=)
Telefonisch opgeven is vanaf nu mogelijk (3861673). Ooievaarspashouders krijgen ook op bovenstaande prijzen de helft korting, met uitzondering van de theeceremonie. Meer informatie kunt u vinden in het Nieuwsbulletin van het museum, dat gratis af te halen is tijdens de openingstijden. Hierin bevindt zich ook een inschrijfformulier.

Museum Swaensteyn, Herenstraat 101, 2271 CC Voorburg
070 3861673, swaensteyn@zonnet.nl
Openingstijden: woensdag tot en met zondag 13.00 tot 17.00 uur