Dagtocht KBO

Dagtocht KBO Leidschendam Stompwijk t.g. v. het 40 jarig bestaan.

Op de vroege morgen van de zevende mei 2003 om omstreeks 8 uur was er een drukte van belang bij het sportpark De Meerhorst in Stompwijk. Er stonden 2 bussen klaar om de ruim 70 leden van de onderafdeling Stompwijk in te laten stappen voor de jubileumdagtocht van de KBO Leidschendam/Stompwijk.
Om 8.30 uur vertrokken we richting President Kennedyplein, vanwaar we met 5 bussen vertrokken naar het plaatsje Houten. Daar stond in restaurant “de Engel” het gebak al uitnodigend klaar. Na de koffie vroeg de voorzitter dhr Ton Vink de aandacht. Hij memoreerde het begin van de jaren zestig, toen met medewerking van pastoor A.A.J. Buys besloten werd tot de oprichting van de afdeling Katholieke Bond van Bejaarden en Gepensioneerden in Leidschendam. Een jaar later kwam de afdeling Stompwijk van de grond met medewerking van pater Verschure. Er is in die 40 jaar veel veranderd en dat vergt aanpassing van ons allen. Vervolgens vermelde hij ons nog enige gebeurtenissen die in de afgelopen jaren hebben plaats gevonden. Ook maakte hij gewag van de vele dankbare reacties op het gebedenboekje “Hoe ouder je wordt” van pastor Nel van Drie, als goede herinnering aan dit jubileum. We vervolgden onze tocht naar Enspijk, waar in het restaurant “de Rotonde” het bedienend personeel reeds buiten stond om de KBO gasten te verwelkomen. Na de lunch werden de 260 deelnemers in tweeën opgesplitst. Om 14.15 uur stak de eerste groep van wal om te gaan genieten van de zonovergoten omgeving. De tweede groep werd rondgereden in de Betuwestreek. Bij de rondvaartboot was het bovendek zeer gewild vanwege de zonneschijn. Om 17.30 uur kon de terugreis naar Stompwijk worden gemaakt. Middels een krentenbol en vruchtensap werden honger en dorst bestreden.
Al met al was het een zeer geslaagde feestdag.