Mini’s spelen laatste wedstrijden van het seizoen.

Vorige week in Den Hoorn hebben we gemerkt dat we nog veel kunnen leren. We hebben deze wedstrijd met 16=3 verloren. De tegenpartij was duidelijk sterker en verder met het spelletje handbal. Maar niet getreurd, want deze zondag staan er weer 2 wedstrijden op het programma. Om 10.00 uur is Foreholte 2 de tegenstander van onze 2e miniteam. Foreholte komen we nu voor de 4e keer tegen in deze helft van het veldseizoen. We beginnen voortvarend en staan met 2=0 voor. Dan begint de tegenstander en we staan weer 2=2 gelijk. Nu neemt Foreholte het heft in handen en trekt de stand naar zich toe met een aantal fortuinlijke doelpunten. De ruststand is 3=5. Na de limonade en wat aanwijzingen van Ankie starten we met de 2e helft. Een aantal spelers van beide ploegen zijn vergeten dat we wisselen van speelhelft. We staan dus in een leuke combiopstelling op het veld. Dit wordt door de coaches snel gecorrigeerd en we kunnen beginnen. Het spel golft aardig op en neer. Foreholte opent in deze helft de score en loopt uit naar 7 doelpunten. Stompwijk laat dat ook niet op zich zitten en gooit er ook 2 in. Deze helft spelen we dus gelijk. De wedstrijd verliezen we met 5=7. Jammer, maar prima gespeeld meiden.
Dan is het miniteam 1 aan de beurt. Maar die hebben geen tegenstander, want in Den Haag is er schoolvakantie en Erasmus kan geen team op de been brengen. Dat is geen probleem voor ons. Een aantal meiden van het 2e team willen nog wel een wedstrijd spelen. We spelen dus Stompwijk grijs tegen Stompwijk wit. Beide teams willen niet voor elkaar onder doen en spelen zeer fanatiek. De scheidsrechter past de gewone spelregels toe, zodat de meiden die volgend jaar in de D gaan spelen alvast aan deze regels kunnen wennen. De strijd gaat gelijk op. Wit neemt een voorsprong, maar grijs laat het niet op zich zitten en scoort er ook een aantal. Ruststand is 3=2 voor grijs. In de 2e helft gaan we verder. Wit maakt de gelijkmaker, maar grijs neemt wederom het heft in handen. Uiteindelijk wint grijs deze spannende onderlinge strijd met 6=4. Goed gespeeld meiden. Ik heb mooie doelpunten, goede acties van de verdediging en de keepers gezien.
A.s. vrijdag is er geen training i.v.m. het weekendkamp. Vrijdag 6 en 13 juni trainen nog en dan sluiten we zaterdag 14 juni het seizoen af met ons uitstapje naar de Kievit in Berkel. En dan volgend seizoen weer verder.

Ans Luiten