In een zonnig Atlantis is het goed toeven!!

Het is al weer voorbij, het weekendkamp. Je leeft er een hele periode naar toe. De nachtjes worden afgeteld, dan is het eindelijk zover en nu is het al weer voorbij. De dagen in het rijk van koning Neptunes zijn goed geweest. Stralend weer, gezellige meerminnen en meermannen (groot en klein), uitstekende sfeer, lieve onderwaterdieren. Wat wil je nog meer!! Het weekendkamp van dit jaar is weer geslaagd. Vrijdag om 18.00 uur werd de deur naar de onderwaterwereld geopend en konden de deelnemers naar binnen. Helaas kunnen een aantal deelnemers niet aanwezig zijn wegens ziekte. Koning Neptunes arriveert als de overige 94 deelnemers er zijn en de families stellen zich voor. Na deze grandioze opening waarbij de jury danig wordt beïnvloed, gaan we op weg om alle zeeën ter wereld te verkennen. Het wordt een lange zwemtocht, maar we halen allemaal het einde. Aan het slot van de avond moeten de meermensen nog zoveel mogelijk dolfijnen, sardines, krabben enz. langs het donkere rif brengen. En donker is het. Om half twaalf nog even uitpuffen en wat eten in de kantine en daarna zoeken de meermensen de slaapzakken op. Maar door het lekkere weer blijft het nog redelijk lang onrustig in de tenten en lopen om half zes de eersten al weer buiten. En om zeven uur staan ze al met bord en beker voor de kantine, terwijl het ontbijt pas om acht uur geserveerd wordt. In de kleedkamers verkeert alles echter nog in diepe rust. Om kwart voor acht worden deze meermensen maar wakker gemaakt voordat ze de rest van het programma verslapen. Na het ontbijt met z’n allen op weg naar het zwembad in Zoeterwoude voor het bovenzees spektakel. Wat hebben we het getroffen met het weer. Na alle spelletjes in het zwembad nog een half uurtje vrij zwemmen en dan weer terug naar Stompwijk voor de lunch. Riet, Jacqueline en Sonja hebben een hele berg boterhammen gesmeerd en ook een broodje visstick of knakworst staat er voor de kinderen klaar. Dat gaat er wel in na het waterspektakel. ’s Middags staat de zeesterrentocht op het programma. In deze tocht worden de meermensjes getest op samenwerking, durf, uithoudingsvermogen, vertrouwen, verzorgen van onderwaterdieren enz. Ze zijn allemaal geslaagd. Tot slot moet de schat in Atlantis nog worden gevonden met behulp van de schatkaart. En dan reikt Neptunes de prijzen uit aan zijn volk. De uitslag is als volgt:
8. Familie Straal 31 pt
7. Familie Vin 35 pt en Familie Tuimelaar 35 pt
6. Familie Schaal 38 pt
5. Familie Zwartwit 44,5 pt
4. Familie Octopus 46 pt
3. Familie Pingo 47 pt
2. Familie Rob 53,5 pt en Familie de Ruiter 53,5 pt
1. Familie Schaar 59 pt
Alle deelnemers krijgen van koning Neptunes een echte oesterschelp uit Atlantis als herinnering aan dit kamp.
Tot slot willen wij alle leiders, de etaleur, de bouwploeg, de catering, Nico, de bakploeg bedanken voor hun inzet tijdens dit weekendkamp. Tevens bedanken wij Jos de Graaf voor de appels, Lexmond Trading voor de ijsjes, Jacqueline de Groot voor de kaas, Riet Soonius voor de komkommers, Ruud Luiten voor het geluid en alle mensen waar wij materialen geleend hebben voor het gebruik van de materialen. Ook willen we de diverse omwonenden bedanken voor de spontane verzorging van onze leiders op diverse posten. Elk jaar denk je, beter dan dit jaar kan het niet. Maar ook elk jaar blijkt dat het toch kan. Wij hebben genoten van het leven in Atlantis en vinden het jammer dat weer naar de bovenwaterwereld terug moeten. Tot volgend jaar! Blub, blub, blub, blub,blub!!!!!

Ankie, Wendy, Margreet, Sjors, Marja, Anneke, Jeroen en Ans

P.S. Zoals elk jaar blijven er kledingstukken achter na het weekendkamp. Alle gevonden voorwerpen hangen op de kapstok in de gang van de sporthal. Ga gerust even langs om te kijken, als u iets kwijt bent.