CDJA-klaagmuur

Burgemeester ontvangt CDJA klaagmuurboekje

Burgemeester Van Haersma Buma heeft op vrijdag 27 juni een ‘Klaagmuurboekje’ ontvangen van Arthur Krebbers en Maarten Jansen. Krebbers en Jansen zijn actieve leden van het CDJA, de jongerenafdeling van het CDA in Leidschendam Voorburg.
Vorige week zaterdag stonden zij nog met een klaagmuur in winkelcentrum Leidsenhage. In twee uur tijd werden door het winkelende publiek 200 reacties over de gemeente Leidschendam Voorburg op de klaagmuur geschreven. Deze opmerkingen zijn, compleet met een conclusie van de initiatiefnemers, verwerkt in het ‘Klaagmuurboekje’. Van Haersma Buma toonde zich verheugd. Niet in de laatste plaats omdat hij zelf voorkomt in de top 3 van goede punten. “

Top 3
Aan de hand van de opmerkingen op de klaagmuur maakten Krebbers en Jansen een top 3 van goede punten en een top 3 van slechte punten van de gemeente Leidschendam Voorburg. De heel fijne leefomgeving was de absolute topper. Gevolgd door het bezoek van de burgemeester aan de wijken. Goede derde was het gratis parkeren in de gemeente. Beduidend minder prettig beoordeelden de mensen hondenpoep op straat, asociaal verkeersgedrag en te weinig voorzieningen voor jongeren. “We hebben de meningen besproken met de burgemeester,” zegt Krebbers. “Samen kwamen we tot de conclusie dat we best trots mogen zijn op onze gemeente. De burgemeester wees er overigens wel op dat burgers wat de slechte punten betreft vooral ook een eigen verantwoordelijkheid hebben. Het zijn de mensen zelf die hun hondenpoep niet opruimen of op de stoep fietsen. Daar kun je als gemeente niet zo gek veel aan doen.” Het aspect weinig voorzieningen voor jongeren kwam tijdens de ontmoeting ook ruimschoots aan bod. Krebbers: “De gemeente heeft het initiatief genomen een jeugddebat te organiseren en er komt ook een gemeentelijke website voor jongeren. Als CDJA kunnen we hier wellicht bij betrokken worden. De eerste contacten zijn in ieder geval gelegd.”