Pannenkoekenrit

Puzzelrit Menners Blesruiters geslaagd

Zondag had de Mencommissie van de Blesruiters een puzzelrit op het programma staan. Gestart zou worden om 10.00 uur, maar vanwege de warmte werd dit met een uur vervroegd. Dat was een goede beslissing want juist s’morgens was het nog een beetje bewolkt en dat zorgde voor uitstekend menweer. Er werd in twee groe pen gestart met bij elkaar 12 aanspanningen met ruim 35 personen, dus de warmte was geen reden om niet deel te nemen. De rit ging vanuit Stompwijk via Leid schenveen en de Roeleveen met een stop in Nootdorp via het recreatiegebied “de Dobbe Plas” naar Pijnacker richting Oude Leede. Een route, zo bleek, die nog maar weinig menners kenden en dat was juist ook de bedoeling. In Pijnacker was de tweede stop, wat tevens het keerpunt van de rit was. Na de door iedereen mee genomen “proviand ”te hebben genuttigd gingen we weer richting Leidschendam. Via de oude kern van Pijnacker, (maar weinigen kenden dit leuke weggetje) ging het via de Nieuwkoopseweg, het fietspad tussen deze weg en de Langelandseweg naar het Westerpark, waar de laatste stop werd gehouden. Vandaar ging het naar huize Spaan, waar Wil Koek, Sonja de Jong en Sjaan Spaan al enkele uren aan het pannenkoeken bakken waren. Met dit weer nu ze gingen er in ”als koek ”, zeker met een lekker koud pilsje er bij. Natuurlijk moest er ook nog wat gedaan worden, het was tenslotte een puzzelrit, alhoewel dat niet de hoofdzaak was. De letters, die langs de rit moes ten worden opgezocht vormden een woord en dat bleek voor de meesten niet gemakkelijk dat te vormen. Pas op het laatste moment wisten twee deelnemers het juiste woord te raden. Ook de oude voorwerpen, die geraden moesten worden, leverden heel wat discussie en waren niet door iedereen te herkennen. Uiteindelijk waren er toch winnaars. Ton Spaan had de meeste punten, gevolgd door Gerard de Groot met als nummer 3 (na loting) Piet Turkenburg. Al met al was het een zeer geslaagde dag, een van de deelnemers zei bij het vertrek: “tot volgend jaar” en dat zal de mencommissie ont houden. Natuurlijk nog dank aan de eerder genoemde pannenkoekbaksters voor de vele uurtjes in de warmte achter het fornuis. En dan nog even een mededeling: de tocht naar de Lage Vuurse op 31 augustus gaat NIET door.

Namens de Mencom missie, Ab Spaan