De C groepen

Verslag van zondag 3 augustus
De C1 was met z’n 4en, zonder de vaste captain. De C2 met 7 fietsers. Ze besloten voor deze verre rit naar Langevelderslag met elkaar in één groep te gaan. Ze reden de gebruikelijke route via Wassenaar naar Katwijk en daar de duinen in naar Noordwijk. Vervolgens het bosrijke gebied van Noordwijkerhout in en dan naar de koffietent van wijlen Jan van Rijn die afgelopen jaar overleden is. Ze waren al bijna klaar om weer te vertrekken toen ik daar bij hun aankwam. Door omstandigheden kon ik niet eerder gaan fietsen, maar besloot later toch nog te gaan kijken of de groep nog bij de koffie was. Gauw ook een kop koffie genomen en daarna gingen we met elkaar weer aan de terugtocht beginnen. Door de verschillende kopmannen/ vrouwen werd het een mooie afwisselende route die om ±13.00u eindigde in Stompwijk waar we er 70 km op hadden zitten.

Verslag 11 augustus
Het was een mistige, kleine wereld toen we naar de start fietsten. Zodoende zag je ook niet of er nog meer leden naar de start op weg waren. Wel kwamen we Annemarie tegen die hoopvol uitkeek naar Jan, want ze kreeg al bij Het Blesse Paard een lekke band en hoopte dat wij nog langs moesten komen. Dus heeft Jan dat klusje maar vlug even geklaard. Maar een volgende keer moet ze wel een heel bandje bij zich hebben! Nadat alle groepen waren vertrokken bleven wij met 5 man/vrouw over en de C2 met 6. Bij ons sloot Annemarie uit Leidschendam zich aan. Na 6 weken niet
gefietst te hebben dacht ze de snelheid van de B nog niet aan te kunnen. Wij gingen ook naar Leimuiden en via een mooie route via Hoogmade, stukje Braasem en Weteringbrug op naar de goedkope koffie. Deze werd ons door Elly Lelieveld geschonken vanwege haar verjaardag. Gefeliciteerd El! Doordat ze altijd zo netjes van te voren op de hoogte gebracht worden dat we eraan komen kregen we van de eigenaar extra voorrang. Het ging allemaal supervlug, terwijl het heel druk was. Voor de terugweg namen we toevallig dezelfde route als de C2 en omdat de zon toen wel goed doorbrak en het al aardig warm werd waren we blij om 12 uur thuis te zijn en de schaduw op te kunnen zoeken. Wij hadden ruim 60 km. De C2 had ook lekker doorgefietst, hoewel ze 3 bruggen hadden gehad die net open gingen. Zij waren om 12.15 uur thuis met ruim 55 km.

Annie van Rijn