WERELDWINKEL IN BIBLIOTHEEK VOORBURG

Wereldwinkel Leidschendam/Voorburg exposeert in de bibliotheek, locatie Voorburg van dinsdag 12 augustus tot en met zaterdag 6 september. In de week van maandag 25 tot en met zaterdag 30 augustus zullen vrijwilligers van de Wereldwinkel in de bibliotheek artikelen en foodproducten verkopen.
De Wereldwinkel verkoopt rechtvaardig verhandelde producten van kleine producenten uit de Derde Wereld. Producten van goede kwaliteit, zoals bijvoorbeeld koffie en thee van het merk Max Havelaar. Andere producten zijn wijn, textiel, speelgoed en kunstnijverheidsartikelen. Alles wordt rechtstreeks geimporteerd. De producenten ontvangen een goede prijs, hoger dan op de wereldmarkt. Dit stelt de handelspartners in ontwikkelingslanden in staat een zelfstandig bestaan op te bouwen hun kinderen onderwijs te geven. De handel van de Wereldwinkels blijkt een effectieve vorm van ontwikkelingssamenwerking. Dat slaat aan, getuige de groeiende omzetcijfers.
De bibliotheek in Voorburg, Kon. Julianalaan 257, is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 11.00 tot 17.30 uur; op dinsdag en donderdag van 14.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.
Nadere informatie: Heleen de Vroedt, tel. 070 3275084