Poldercross

POLDERCROSS 2003 OVERWELDIGEND SUCCES !

De laatste weken kreeg de Commissie Poldercross steeds meer het gevoel dat het wel eens druk zou kunnen worden, maar op 460 deelnemers, 162 jeugdigen en 298 senioren, hadden wij niet gerekend. Ook het publiek was massaal toegestroomd. Deelnemers kwamen uit heel Zuid Holland, maar er waren ook: een Italiaan die op vakantie was, Belgen die in de buurt waren, Poolse studenten die met een groep tuinders uit Nootdorp meekwamen. Genieten was het dus voor deelnemers en kijkers. Omlijst door de FANFARE die weer aanwezig was, kregen wij veel positieve reacties.Dat er hier en daar wat puntjes waren mocht de pret niet drukken. Bij de jongens was de winnaar evenals vorig jaar Ferdi Dokman, Marco vd Lans werd tweede en Niels Strijk derde de eerste Stompwijkse jongen was Phinny Disseldorp op de vijfde plaats.
Bij de meisjes hadden we na drie jaar in Tessa Kortekaas een nieuwe winnares. Chelsea Disseldorp uit Stompwijk bleef heel knap Jorike vd Geest voor welke toch niet de minste is. Anne van Veen werd heel knap derde. Voor Klaas Abelsma was het erg hard werken op zijn post; hij kreeg bij de jeugd assistentie van Tanja Hilgersom zij hebben heel wat deelnemers uit de sloot getrokken en Klaas kon bij de senioren weer aan de bak, grandioos.
Bij de heren nam Wiebe Heidema direct de kop en stond deze niet meer af, met overmacht won de sterke tri atleet de zesde editie. Erik Simon Strijk werd tweede en Dennis van de Hoeven werd derde. De bekendste poldercrosser van Stompwijk Theo vd Salm werd heel knap dertiende in dit sterke veld. De oudste deelnemer kwam ook uit Stompwijk; Leo vd Brink 71 jaar ging nog als een tijger door de polder, nu niet óp het water maar dóór het water, zij het zonder zeil. Bij de dames won een zeer getalenteerd meisje Tessa Kortekaas 15 jaar, al twee jaar Nederlands kampioen wielrennen in haar klasse. Diana Hoogervorst werd tweede en de winnares van vorig jaar Gea Ydo werd derde. Eerste Stompwijkse dame werd Anky van Wissen zij eindigde in de middenmoot. De zesde editie leverde weer prachtige plaatjes op en wij als Commissie Poldercross danken al die vrijwilligers die het weer mogelijk maakten om deze poldercross te organiseren, petje af voor deze mensen. Wij konden weer beschikken over de accommodatie van Stompwijk 92 en de samenwerking was weer als vanouds met Stompwijk 92. Ook zonder de medewerking van de families de Jong, de Winter, Spruijt, Vd Voort en Ripken kunnen wij dit niet organiseren!
Ook bedanken wij:
* Lexmond trading voor het gebruik van het parkeerterrein.
* De chauffeurs die hun vrachtauto op een andere plek parkeerden.
De poldercross 2003 ter ondersteuning van de jeugd van de ijsclub Nut en Vermaak werd medemogelijk gemaakt door:
* Loomans Service en Systeembeheer
* Pauwe en van Egmond commissionairs
* Loonbedrijf Kees Verhagen
* Hoveniers bedrijf F.A.G. van Rijn
* Daisy Flower
* GTO Transportbedrijf
* Bouwbedrijf v.d.Haar
* Aannemersbedrijf Schouten
* Peter Koevoet Las en constuctiewerken
* Bezine en Rijwielhandel A. Hooymans
* Arie van Leeuwen en Stefan de Groot rietvrij maken van enkele oversteek plaatsen.
* Volume supermarkt Jos de Graaf
* Boederij NoJoSa
* Sjaak Hoogweg Bloemenkweker
* Rabobank Rijn en Wouden
* Jan Borst Handel in Grond
* Joost Juffermans Rietdekkersbedrijf
* Schreuder Kantoorservice.

De Commissie Poldercross:
Peter Hilgersom, Leo de Haas, Winfried van Beek, Joke Juffermans,
Arno Turkenburg, Wim de Groot