Kunst op gang:

Fathel Neema, grafiek en schilderijen 6 september t/m 19 oktober 2003 Het weekend van 6 en 7 september staat in het teken van kunst en mode. Het nieuwe kunstseizoen staat weer voor de deur, het begin van veel nieuwe tentoonstellingen in galeries en musea. Op de bovengang van Museum Swaensteyn exposeert de Irakese kunstenaar Fathel Neema (1964). Hij studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten in Bagdad en sinds enige jaren woont hij in Voorburg aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Zijn werk is een mengeling van oost en west. Geïnspireerd door de mythen, verhalen en rituelen uit het Oosten schildert hij primitieve en folkloristische figuren. Ook denkbeelden over het hiernamaals hebben een belangrijke invloed op zijn werk. Zijn schilderijen zijn kleurrijk, soms bijna abstract en nodigen de beschouwer uit om goed te kijken naar de soms complexe beelden. In zijn grafiek zijn de kleuren vaak tot een paar basistinten teruggebracht. Ook hier minimaliseert Neema zijn objecten of vermeerdert ze juist, voegt vormen toe of haalt ze weer weg. Het werk van Fathel Neema is te zien op de bovengang van Museum Swaensteyn. In het kunst en modeweekend (6 en 7 september) is de toegang gratis!

Museum Swaensteyn, Herenstraat 101, 2271 CC Voorburg, www.swaensteyn.nl.
Openingstijden: woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.