De Antagonist

Het gemaal ‘De Antagonist’ is open!

Tijdens de open monumentendag op zaterdag 13 september is het voormalig stoomgemaal ‘De Antagonist’ aan de Stompwijkseweg in Leidschendam geopend voor publiek. Vanaf 12.00 uur zijn alle geïnteresseerden van harte welkom om het gemaal te bezichtigen. Voor iedereen is er op deze dag wat te doen. Kinderen t/m 12 jaar kunnen een speurtocht volgen die bestaat uit verschillende vragen over het gemaal en de nabije omgeving. Ook kunnen zij een kleurplaat of een tekening maken en leuke boekjes lezen die vertellen over de werking van een gemaal. Voor volwassenen is er een korte rondleiding waarbij uitleg wordt gegeven over de ontwikkeling van het gemaal en de plannen om het gemaal te restaureren. Ook wordt ingegaan op de historie en de toekomst van het gemaal. Na de rondleiding is er gelegenheid om vragen te stellen. U kunt het werk van de stichting ondersteunen door voor 10 euro donateur te worden. Op de opendag vind u daarvoor een inschrijfformulier.

Het programma is als volgt:
· 12.00 tot 17.00 uur open
· 13.00 tot 13.15 uur korte rondleiding
· 14.00 tot 17.00 uur draaien van de pomp
· 12.00 tot 17.00 uur speurtocht voor de kinderen

Tevens is er een expositie van het waterschap aanwezig die laat zien hoe het waterschap werkt. De toegang is gratis en consumpties zijn verkrijgbaar tegen redelijke prijs. Inkomsten uit de verkoop van de consumpties komen ten goede aan het gemaal.
Adres: Gemaal ‘De Antagonist’ Stompwijkseweg 11 te Leidschendam. Voor meer informatie kunt u bellen met Arie Bosman, voorzitter Stichting monument en Samenleving, tel: 078 6822184