HIPPIADE 2003

Marcia Dominicus op Mexx en Sandy van der Salm op “Super” Beauty hebben zich gekwalificeerd tot een van de beste amazones in hun discipline categorie tijdens de regiokampioenschappen 2003. Daarmee verkregen zij ieder het startbewijs voor de Hippiade 2003 op het KNHS centrum in Ermelo. De tweede editie van de Hippiade, op zaterdag 6 september (en ook op vrijdag 12 en zaterdag 13 september, dan staan springen en dressuur van de paarden en de hoogste pony klassen op het programma), op het KNHS centrum in Ermelo beloofde een familiefeestje te worden. Want voor het eerst was de toegang gratis voor iedereen, dus niet alleen voor houders van de KNHS ledenkaart, maar ook voor familieleden en vrienden. Een mooi besluit van de KNHS om iedereen hèt paardenfestijn van dichtbij mee te laten maken. Op 6 september stond de verenigingssport voorop. De afdelingsdressuur en de clubkampioenschappen stonden toen op het programma: individueel dressuurrijden, springen, viertallen en achttallen rijden. Marcia en Sandy deden mee aan de individuele dressuur. Marcia met Mexx in de klasse M1 pony´s rond half twee in de middag. Sandy met Beauty in de klasse L2 pony´s rond de klok van half vijf.
Het was hartstikke druk: veel mensen te voet die weer erg moesten opletten op de ruiters te paard die nog even de puntjes op de i aan het rijden waren, of onderweg waren naar de ring waarin ze hun proefje moesten rijden. Natuurlijk waren Marcia en Sandy best wel wat gespannen; stel je toch eens voor dat je Nederlands kampioen zou worden!! Marcia startte en reed haar proef keurig geconcentreerd. Mexx die nog best weleens kan schrikken van een kleinigheidje deed het perfect. Zelfs toen het publiek naast hun ring opeens ging klappen en joelen voor een viertal wat daar ook reed, bleef Mexx geconcentreerd doorgaan. Wat een geluk, want iedere ruiter mag tijdens de Hippiade maar één keer de proef rijden. Alles moet in een keer goed gaan! Marcia en haar moeder waren erg tevreden. Sandy met haar Beauty moesten in ring 9 startten. Sandy begon haar proefje heel gespannen, dat kon een leek zien! Maar al gauw verdween die gespannenheid … gelukkig … en reden ze heel beheerst, als een mooie geconcentreerde eenheid, de proef uit. Toen Sandy en Beauty de ring uitreden hoorde je het gejuich van o.a. Marcia en haar moeder. Nog ruim een uur wachten voor de uitslagen bekend zijn. Marcia werd 10e (van de totaal 15) met 145 en 155 punten = totaal 300 punten = 57.70%. Sandy werd 5e (van de totaal 17) met 162 en 157 punten = totaal 319 punten = 61.30%. Omdat de prijsuitreiking was voor de eerste t/m de vijfde prijs mocht Sandy met Beauty haar 5e prijs op het hoofdterrein voor het grote publiek in ontvangst nemen. Daarna met alle prijswinnaars in volle galop nog een ererondje rijden.
Meiden jullie hebben het fantastisch gedaan …. HARTELIJK GEFELICITEERD

Namens De Blesruiters, Ellen Martens