Menweekend Markelo

Menweekend te Markelo van Blesruiters Geslaagd.

Vorige week vrijdag togen 20 menners met 10 aanspanningen richting manege “Snorrenwind” te Markelo om drie dagen te rijden en te genieten van de prachtige natuur van het Twentse Landschap. Genoten, dat hebben we gedaan, maar buiten dat is het ook nog een heel gezellig weekend geworden. Na aankomst vrijdagmiddag een “korte” rit in de omgeving van de manege met een extra stop in Markelo. Sjaan trakteerde n.l. spontaan op ijs, dat ging er in als “koek” en geeft tevens aan dat we ook prachtig weer hebben gehad, alle dagen. Op zaterdag de dagrit, die voerde door het typisch glooiende landschap met zijn karakteristieke boerderijen, die opvallend met zorg zijn onderhouden, de vele agrarische Buurtschappen en uiteraard de prachtige Kastelen rond Diepenheim (Westerfield, Warmelo en Nijenhuis).Onze tweede stop hielden we bij de watermolen Den Haller in Diepenheim die vanwege een “openluchtbruiloft”, in het bijbehorende Restaurant, opengesteld was waarvan een aantal van ons dankbaar gebruik maakte om er even een kijkje te nemen. Zondag ging het richting Holten en hebben we een gedeelte door de bossen van de Holterberg gereden. Dat was voor een aantal van ons niet zo heel erg want die hadden wat moeite om zich heen te kijken, de oorzaak was niet een stijve nek maar wel de hele gezellige zaterdagavond (en zondagmorgen). Rinus van Haaster zorgde voor een aantal bezoekers, kinderen met een aantal ouders. Twee jaar geleden was Rinus zijn zoon met (klein)kinderen op bezoek geweest en hadden een rit meegereden. De kleinkinderen van Rinus hadden heel enthousiast op school verteld over de rit en de Opa die Paarden had. Dat had tot gevolg dat er op school werkstukken enz. werden gemaakt over Paarden. Natuurlijk kon het niet uitblijven dat, toen ze hoorden dat opa weer naar Markelo kwam met de paarden, er een ritje moest worden mee gemaakt, hoewel Rinus ons er pas zaterdag over vertelde. Het was uiteraard geen enkel probleem om de zeven kinderen en drie ouders een plekje te geven. Ze hebben genoten dat kon je” zien en horen”. Bovendien hadden ze nog een “Lunchpakket” voor alle paarden meegenomen. Al met al een geslaagd weekend dat, en dat mag zeker niet onvermeld blijven, door Sjaan en Lenie helemaal tot een succes is gemaakt door ons op een geweldige wijze te voorzien van een ”natje en droogje” waarvoor dank van alle deelnemers(sters).

Namens de Mencommissie, Ab Spaan