Bufferstrook A12

Informatiebijeenkomst en hoorzitting voor het ontwerp wegaanpassingsbesluit Bufferstrook A12 Prins Clausplein – Voorburg

Rijkswaterstaat organiseert op dinsdag 21 oktober 2003 een informatieavond en een hoorzitting voor het ontwerp wegaanpassings besluit (OWAB) bufferstrook A12. Op deze avond kunnen geïnteresseerden informatie krijgen over het project bufferstrook A12 Prins Clausplein Voorburg en hun zienswijze bekend maken.
* Project
De files op het knooppunt Prins Clausplein vormen de aanleiding voor het realiseren van een bufferstrook tussen het Prins Clausplein en afrit Voorburg. De maatregel bestaat uit het tijdelijk openstellen van de vluchtstrook als extra bufferstook. De bufferstrook wordt alleen tijdens de spits opengesteld voor het verkeer. Permanent wordt de snelheid verlaagd van 100km per uur naar 80km per uur, vanwege de verkeersveiligheid door de komst van smallere rijstroken.
* Informatie en hoorzitting
Het OWAB Bufferstrook A12 Prins Clausplein – Voorburg en het bijbehorende verkeersbesluit liggen van 7 oktober tot en met 17 november ter inzage. Op dinsdag 21 oktober start in het bijgebouw de Voorhof aan de Heerenstraat (nabij de Grote Kerk) om 18.00 uur het informatieve deel van de avond. Medewerkers van rijkswaterstaat staan dan gereed om vragen van belangstellenden te beantwoorden. Vanaf 20.00 uur volgt een officiële hoorzitting voor degenen die mondeling hun zienswijze naar voren willen brengen. Van de hoorzitting wordt een verslag gemaakt, indien u dit verslag wenst te ontvangen, wordt u vriendelijk verzocht dit voor 17 oktober 2003 aan het inspraakpunt Verkeer en Waterstaat kenbaar te maken, telefoon 070 351 96 00.
* De Spoedwet Wegverbreding
Dit project doorloopt een inspraakprocedure overeenkomstig de Spoedwet wegverbreding en de Algemene wet bestuursrecht. De Spoedwet wegverbreding maakt het mogelijk om verschillende knelpunten uit de File Top 50 versneld aan te pakken. Deze wet vereenvoudigt en bespoedigt de procedures, waardoor de capaciteit van een aantal hoofdwegen snel kan worden vergroot.