Natuurwerkdag 2003

Op zaterdag 1 november 2003 wordt voor de derde keer de Natuurwerkdag gehouden. In Zuid Holland zijn op 28 locaties inwoners welkom om een dagje mee te werken aan het onderhoud van natuur en landschap. Op veel plaatsen in de provincie zijn werk locaties waar naar verwachting honderden inwoners een dagje meewerken. Inschrijven kan nog steeds! De activiteiten lopen uiteen van het knotten van wilgen bij een boerderij, tot het werken in de duinen en op verschillende landgoederen in de provincie. Deelnemers zijn op 1 november te gast bij de vele vrijwilligersgroepen die actief zijn in het landschapsonderhoud, of bij terrein beherende organisaties, zoals Landgoed Keukenhof of Natuurmonumenten.
Doel van de dag is om inwoners te laten zien hoe leuk het is om als vrijwilliger aan het werk te zijn in natuur en landschap. En om te laten zien hoe belangrijk het vrijwilligerswerk in landschap en natuur is. Met de natuurwerkdag wordt de betrokkenheid van bewoners bij hun omgeving gestimuleerd. Op de meeste locaties is plek voor zo’n twintig tot dertig mensen die onder begeleiding van de plaatselijke locatieleiders aan de slag gaan. De werktijden zijn van 10.00 uur tot 15.00 uur.
In Zuid Holland maakt gedeputeerde Van der Sar van de Provincie Zuid Holland een officieel begin met de Natuurwerkdag door mee te werken op één van de locaties. In de gemeente Schipluiden komt wethouder Van den Berg meewerken. Aanmelding vooraf is gewenst.
Er is altijd een locatie in de buurt. Kijk en schrijf je in op www.natuurwerkdag.nl of bel 0900 7770900 (0,10 cent per minuut) voor informatie over de locatie en de werkzaamheden.