Mini’s verliezen ondanks goed spel

Afgelopen zaterdag vertrekken we met 6 spelers naar Zuidhage voor 2 wedstrijden. Onderweg wordt het repertoire van Sinterklaasliedjes al vast even doorgenomen. Jennifer ligt ziek in bed, met als haar vader en moeder en Annick heeft een ADV dag. Geen wisselspelers dus vandaag, maar de meiden hebben een ijzeren conditie. De eerste tegenstander is Gemini uit Zoetermeer. Gemini heeft net zoveel spelers op de wisselbank als in het veld. En op onze wisselbank zitten alleen 2 waterflessen. Elina begint op het doel en staat als een leeuw in haar doel. Dewi opent de score en een aanval daarna gooit ze de 2e in het doel. Gemini komt echter terug en maakt er 2 2 van. Zo golft het spel op en neer. In de 2e helft gaat Gemini iets agressiever storen en een andere keeper in het doel gezet. Stompwijk krijgt er geen meer in, maar Gemini wel. We verliezen ondanks goed spel met 2 5. Dat is helemaal niet slecht want op het veld verloren we met 4 10 van deze ploeg. Het penaltiesschieten gaat een stuk beter. Julia gooit er ook deze week weer een in. Uiteindelijk winnen we dit met 5 4 na een serie van 11 penalties. Prima gedaan, meiden!
De 2e wedstrijd spelen we tegen Odis uit de Lier. Dewi gaat de 1e helft op het doel. Maar nu gaat de conditie en de concentratie tellen, nu we geen wissels hebben. Al snel staan we achter. Het wordt zelfs 0 4. Gelukkig scoren we er nog 2 voor de rust. In de 2e helft gaat Lisa op het doel. De verdediging zit een stuk beter dicht. Patty en Milenka schuiven goed bij. Elina, Julia en Dewi storen fel en Lisa houdt haar doel goed schoon. Ondanks dit gaan er toch 2 ballen in. Maar gelukkig maken wij er ook een. De fut in de aanval is er in de 2e helft toch wel een beetje uit. We verliezen met 3 6. Al met al geen slecht resultaat en ook vandaag hebben jullie veel geleerd. Onder douche hebben we vandaag weer een heus concert met 2 liedjes die ik nog niet gehoord had. Een liedje ging over een egeltje met stekeltjes, geloof ik.
Volgende week hebben we rust i.v.m. de intocht van Sinterklaas en die week daarna (22 november) gaan we met alle mini’s (spelend en trainend) naar het Minipietenfestival in Den Haag. Op de training horen jullie hier meer over. A.s. vrijdag ben ik zelf er niet, want ik heb een zaalvoetbalwedstrijd. Ik zie jullie die week erna wel.

Ans Luiten