Vogeltentoonstelling in Wijkgebouw ‘t Span te Noor

In Wijkgebouw ’t Span aan de Sullivanlijn 31 in de wijk Noordhove zal de Zoetermeerse Vogelvereniging ‘De Vogelvriend’ op zaterdag 29 en zondag 30 november 2003 haar jaarlijks terugkerende vogeltentoonstelling houden. Dit jaar zal ook, net als vorig jaar, de Vogelvereniging uit Benthuizen en Bleiswijk aan onze tentoonstelling deelnemen.
Openingstijden: Zaterdag 29 nov. van 10.00 tot 18.00 uur
Zondag 30 nov. Van 10.00 tot 16.00 uur.
Op de tentoonstelling worden in totaal zo’n 300 vogels verwacht waaronder kanaries, zebravinken, alle soorten parkieten, Australische prachtvinken en vele soorten tropische vogels. Al deze vogels zijn door de leden zelf gekweekt. De vogels zullen door keurmeesters van de Nederlandse bond van vogelliefhebbers worden beoordeeld. Een ieder die hier belangstelling voor heeft, kan zich tijdens de tentoonstelling laten informeren over het houden en kweken van vogels en over de activiteiten van de vereniging.
Op de tentoonstelling zijn ook vogels te koop. De liefhebber kan misschien net dát vogeltje vinden dat hij zoekt om zijn vogelbestand aan te vullen. Ook mensen die zomaar een vogel willen kopen, krijgen alle gelegenheid. Misschien zijn er onder u wel mensen die al een tijd rondlopen met de gedachte zelf vogels te gaan houden. Dan is dit een mooie gelegenheid om u eens te laten informeren door een van onze leden.
Vogelvereniging De Vogelvriend is lid van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers en telt zo’n 80 leden die stuk voor stuk erg enthousiast zijn. Zij willen u alles vertellen over deze hobby. De vereniging biedt haar leden tal van activiteiten aan en organiseert maandelijks contactavonden waar alles wat met vogels te maken heeft, besproken wordt, zoals huisvesting, voeding, verzorging enz. Op diverse avonden geven erkende Bondskeurmeesters film en diapresentaties. Verder organiseert de vereniging een tafelkeuring en als jaarlijks hoogtepunt een tentoonstelling met aansluitend een feestavond.
Wij hopen dat u naar aanleiding van bovenstaande informatie naar onze tentoonstelling komt; wij zullen u daar graag ontmoeten.
Het lidmaatschap van de vereniging kost voor een volwassene € 27 per jaar. Jongeren tot 18 jaar betalen € 12,50, gastleden € 16.50 en donateurs € 11.50 per jaar.
Voor meer inlichtingen of toezending van een kennismakingspakket kunt u contact opnemen met M. van Veen, Dr van Noortstraat 35, 2266 GS Stompwijjk. Tel 071 5803112.