Van de redactie

Wij hebben een anoniem bericht ontvangen van ‘zomaar een inwoner uit Stompwijk’ die op vrijdag 2 januari een grote klomp ijs tegen zijn voor en zijruit van zijn auto kreeg. Geschatte schade ca. € 665,00 voor een nieuwe voorruit. Trouwens ook andere auto’s kregen het voor hun kiezen. De daders, (hang)jongeren, die zich op de Meerlaan ter hoogte van de benzinepomp bevonden, gingen er als een speer vandoor richting Pinksterbloem. De politie is geïnformeerd over dit voorval en even dacht deze bewoner terug aan dat voorval van vorig jaar toen een jongen doodgeschoten werd voor het gooien van een sneeuwbal, hetgeen pure moord is en beslist af te keuren. Maar het bloed wordt wel onder je nagels gehaald. De vraag is welke hangjongere of ouders hier verantwoordelijk voor is?
Het verzoek is dan ook om de kosten te vergoeden. Het geld wordt ter beschikking gesteld aan de slachtoffers aardbeving Iran. Bij wijze van hoge uitzondering is de Dorpsketting gevraagd om als tussenpersoon op te treden. U kunt het geld in een envelop in de bus doen o.v.v. vergoeding schade of het geld rechtstreeks overmaken op giro 555. Ben je een echte held, kom dan op met dat geld.
Volgende week gaat de cursus vrijwillige weidevogelbescherming van start op drie dinsdagavonden, kijk voor meer info op internet (www.landschapsbeheer.com/zuidholland/cursussen). Volgende week wordt het artikel in zijn geheel geplaatst. Zet het nu alvast in uw agenda.

Red. Petra