Verslag mini s handbal

MINI’s spelen laatste thuiswedstrijd in de zaal

Zaterdag 6 maart hebben we de laatste thuiswedstrijden in de zaal gespeeld. In een volle sporthal de Meerhorst staat een volledig team aan de start. De eerste tegenstander is EHC uit Leidschendam. Deze jongens en meisjes zijn iets groter en ouder dan onze meiden. Ook hebben we nog 2 weken krokusreces in de benen zitten en kunnen het wedstrijdritme nog niet echt vinden. Veel balverlies door slecht vangen en te veel op een kluitje staan maakt dat we niet echt tegenstand kunnen bieden aan EHC. Ondanks zeer goed keeperswerk van Milenka en Elina verliezen we de wedstrijd dik. Gelukkig redt Milenka met een mooi lobje de eer. De ruststand is 0*7 en we verliezen de wedstrijd met 1*12. Je ziet dat we in de 2e helft van de wedstrijd er veel beter bij zitten. Goed zo, meiden.
De 2e wedstrijd is MMO/OASE onze tegenstander. Romy staat voor de eerste maal in haar leven in het doel en doet het lang niet slecht. We komen met 0*1 achter. Dan maakt Lisa er 1*1 van. Julia onderschept de bal en speelt hem in de break out (echt waar een heuse break out) naar Elina en die rondt mooi af. MMO maakt vrij snel de gelijkmaker. Vlak voor het wisselsignaal maakt Dewi er 3*2 van. Lisa neemt nu het keepen van Romy over. Ook in deze helft gaat de strijd gelijk op. Het wordt 3*3. Jennifer maakt er 4*3 van door een mooi afstandsschot. Daarna hebben wij ons kruit verschoten. We onderscheppen nog verschillende keren de bal, schieten nog vele malen op het doel. Maar de zuiverheid en de kracht is verdwenen en het lukt ons niet meer om te scoren. MMO weet nog twee keer een doelpunt te maken en we verliezen deze spannende wedstrijd met 4*5. Jammer meiden, volgende keer beter.
Volgende week spelen we de laatste zaalwedstrijd in Zuidhaghe en in het weekend van 27/28 maart beginnen we buiten aan het veldseizoen.

Ans Luiten