Verslag Stompwijk 92 voetbal

ZEGE STOMPWIJK ’92 OVERSCHADUWD DOOR CURIEUS VOORVAL
AANVOERDER HANS VAN BENTEN NA ACUTE EPILEPSIE AANVAL IN ZIEKENHUIS

ZOETERMEER/STOMPWIJK Stompwijk ’92 heeft met een 2*0 zege een hardhandig einde gemaakt aan de indrukwekkende opmars van FC Zoetermeer in de vierdeklasser. De geelblauwen hadden zes duels op rij gewonnen. De sensationele overwinning werd echter overschaduwd door een epilepsieaanval van Hans van Benten in de beginfase. De aanvoerder moest zelfs per direct naar het ziekenhuis.

door Hans Beukema

In de 6e minuut sloeg de aanwezigen ineens de schrik om het hart aan. Hans van Benten lag namelijk te beven op de grond na een ongelukkige botsing met doelman Danny Mooyman en twee Zoetermeerders in het eigen strafschopgebied. De vier spelers duelleerden allen in de lucht om de bal. De aanvoerder kwam daarbij volledig verkeerd op het gras terecht. De scheidsrechter legde het duel direct stil. “Bel snel een ambulance, hij heeft zijn tong ingeslikt”, was de reactie van de supporters van Stompwijk ’92 en FC Zoetermeer. Tot grote opluchting van iedereen was de routinier niet in levensgevaar. Hans van Benten had een acute epilepsieaanval gehad. Daardoor was hij direct weer bij bewustzijn. Bovendien stonden de spelers rustig om hem heen. De ziekenwagen was wel noodzakelijk, omdat de aanvoerder toch direct onderzocht moest worden. Hij had nog nooit eerder zo’n aanval gehad. Aan het eind van de wedstrijd kwam er positief nieuws uit het ziekenhuis. “Het gaat weer redelijk goed met Hans”. Een datum voor een rentree op de velden is niet bekend.

De spelers van FC Zoetermeer waren nog wel het meeste onder de indruk van dit curieuze voorval. Stompwijk ’92 speelde de thuisploeg in de eerste helft volledig van de mat. Het leek haast wel een steunbetuiging aan de onfortuinlijke aanvoerder. Toby van Marwijk zette zijn elftal met een gave kopbal in de 19e minuut verdiend op 1*0. Nog binnen het half uur verdubbelde Rob de Jong de voorsprong uit een strafschop. De Stompwijkers verzuimden de score daarna op te voeren, waardoor het na de pauze toch nog spannend werd. De gastheren drongen de grijszwarten ver terug zonder echt gevaarlijk te worden. Danny Mooyman moest alleen in de 76e minuut in actie komen op een ziedend schot van Jeroen Nagel. Hij tikte de bal op katachtige wijze over de lat heen.