Toernieuws

De moederdagrit ging vandaag naar Hekendorp, een klein dorpje in de buurt van Reeuwijk. Na de Elfdorpentocht van vorige week weer een wat korter ritje. Dat kwam goed uit, want ik was gevallen en de schrik zat er nog een beetje in. Gelukkig was ik dat na tien minuten alweer kwijt en was het verder heerlijk fietsen. Behalve twee heren die besloten om te keren omdat er eentje niet lekker was, verliep de route naar de koffie goed. Heel mooi fietsen op paden tussen het water en tijdens de koffie scheen het zonnetje lekker op het terras. Heerlijk. Op de terugweg iets meer wind tegen, maar het fietsen was echt ontspannen. Iedereen babbelt nog wat na over de Elfdorpentocht en kijkt alvast vooruit naar de ronde van Nederland of de trip naar Luxemburg in het Hemelvaartsweekend. Ondertussen reden we over paden die voor veel fietsers wat onbekender waren. Dat blijft toch verrassen dat er zoveel paden in de buurt zijn waar je mooi kunt fietsen. Dit zijn uiteraard geluiden van de groepsleden, want voor mij zijn de paden hoe dan ook vrij nieuw! Na Benthuizen nog even met een tandje erbij gefietst en zo kunnen we nu na 80 kilometer fris en fruitig richting de moeders. Lekker asperges eten!!

Tot volgende week. Jolanda Nowée

Er waren zondag nog meer opmerkingen te horen in het peloton. Jaap had bij de start even niet op staan letten en zag dat een groepje A2 rijders met vooral jongedames al vertrokken was. Die zitten normaal bij hem in de groep dus ging hij er als een speer achteraan. Toen hij ze ingehaald had zag hij dat captain Frans van de andere A2 voorop reed. Dat was niet de bedoeling! Resoluut stuurde Jaap Frans naar zijn eigen groep, terwijl de samenstelling van deze groep Frans eigenlijk ook wel goed beviel. Hevig verontwaardigd liet hij zich toch maar terugzakken en zag dat Jaap er met de meiden vandoor ging. De A1 was dit keer na een niet zo lange route als eerste bij de koffie. Het terras was nog verlaten en binnen leek het donker. Ze zouden toch wel al open zijn? Achter een deur hing ook nog een bordje ‘gesloten’, maar dat bleek de deur van de snackbar te zijn. We konden gewoon naar binnen en de serveersters stonden al op ons te wachten. Bij de B was Wim Vergeer weer terug van vakantie en leidde zijn groep van 12. De voorzitter was er ook bij en zuchtend en steunend nam hij op het terras plaats. Het laatste stuk dijk hadden ze even tempo gemaakt en het kostte hem flink wat moeite om dat bij te trappen.

Arno van Rijn

De C groepen
Het was wel even wennen, weer zo vroeg uit de veren. Bij T.C. aan de start gekomen waren er heel veel, die hadden er kennelijk geen problemen mee gehad, ik telde er in totaal 64! Wij gingen in twee groepen van 6 van start naar het Hazerswoudse Klein Giethoorn. Al gauw werden we vergezeld door een aangenaam zonnetje en was het heerlijk fietsen. Ik koos voor een ongebruikelijke route, door de Vlietlanden naar Zoeterwoude, Molenpad en dan via Heineken de hele Rijndijk af tot de grens van Alphen. Sinds het daar zo mooi geasfalteerd is, is het goed fietsen. Dan nog de Compierekade en dan zit je zo aan de koffie. We zaten zo te genieten buiten, dat we bijna niet weg wilden! De C2 was inmiddels ook gearriveerd, zij waren langs de Rijn bij Leiderdorp gefietst. Voor de terugweg kozen we de Bent, Gelderswoudse kerkepad en natuurlijk het nieuwe fietspad en tunnel bij Slingerland, die nu kurkdroog was! Het was zo lekker gegaan dat we al om 11.15u Stompwijk binnen reden. Maar voor moederdag kan dat wel. En in de schuur gekomen telde ik precies 40 km.! Ook de ander groep had lekker gefietst, hadden ruim 40 km en waren ong. 11.30u thuis.

Annie van Rijn

Aanstaande zondag gaan de C groepen naar café De Vergulde Vos in Rijpwetering. (ong. 45 km.) De A (80km) en B (75km) gaan naar Maasdijk. De start is weer om 8.30u vanaf Oostvlietweg 30.