Veel bomen gered tijdens Junglekamp

Het zit er weer op, het Junglekamp van Stompwijk’92. Alle dierenvolken zijn weer terug naar hun eigen plekkie in het woud. Met elkaar hebben ze er voor gezorgd dat er wel 757.500 bomen gered zijn. Vrijdag kwamen namelijk alle leeuwen, wrattenzwijnen, olifanten, apen, stokstaartjes, beren, tijgers, slangen, hyena’s en panters naar de Koningsrots. Daar kwam de Koning van de Jungle op zijn draagstoel naar toe om de volken toe te spreken. Het woud wordt bedreigd door houthakkers en de dieren worden door de Koning opgeroepen om zoveel mogelijk bomen te redden. Na de opening werd gestart met de Junglevaardigheidsproeven. De deelnemers oefenden zich in het verplaatsen van eieren naar nesten, water overbrengen, bananen en kokosnoten vangen, slingeren van boom naar boom en nog vele andere vaardigheden die ze nodig hebben in de jungle. Daarna gingen ze op expeditie in de jungle om hun vaardigheden in praktijk te brengen. Om ca. 24.00 uur zijn ze allemaal weer terug op de Koningsrots en na de patat en kroket gaan ze allemaal lekker naar bed. De deelnemers vielen vrij snel in slaap. Alleen kleedkamer 4 had wat langer tijd nodig om het programma te evalueren. Na een goede nachtrust, een partijtje voetbal en stevig ontbijt starten de volken aan de dorpentocht. Onderweg moeten zij 12 verschillende dieren en planten zien te vinden en herkennen. Vooral het stinkdier was duidelijk. Wat een lucht zeg!!! Je kostje klaar maken op een klein kampvuurtje was het volgende onderdeel. Bij Loewie van de Apen was er een topkok aan het werk. (Trevor, gefeliciteerd met het diploma!). Er werden overheerlijke groentesoepjes en lekkere broodjes gebakken boven de vuurtjes. Tot slot de Jungle Games. Vissen vangen, olifan tenrennen, watervalparcours, tijgersluipgang, kokosnotenrace waren o.a. onderdelen van deze Games. Er werd flink gestreden tussen de volken en strijd was spannend. Tot slot kwam de Koning weer terug en hij bedankte de volken voor hun inzet en was zeer tevreden over het aantal geredde bomen. Het kamp is uitstekend geslaagd. Prima weer, geen regen, goede inzet van deelnemers, geen ongevallen, goede sfeer. Wat wil je nog meer!!! De uitslag van het Junglekamp is als volgt:

Baloe de Beer 90.000 bomen
Kaa de Slang 87.500 bomen
Hathi de Olifant 83.000 bomen
Timon het Stokstaartje 79.000 bomen
Loewie van de Apen 77.000 bomen
Banzai de Hyena 75.500 bomen
Pumba het Zwijn 72.000 bomen
Bagheera de Panter 68.000 bomen
Shera Khan de Tijger 65.500 bomen
Simba de Leeuw 60.000 bomen

Natuurlijk is een Junglekamp niet mogelijk zonder de hulp van allerlei mensen. We bedanken

Fa. v.d. Voort voor de palmen
Maggie van Leeuwen voor het beschilderen van het achtergronddoek
Lexmond Trading voor de ijsjes
Loonbedrijf Jan van de Krogt voor het gebruik van de reuzenolifant
Fam. Dekker voor het lenen van de Junglejeep
Kees Luiten voor het lenen van diverse decoratiematerialen
Simon Wensveen voor de Jungle CD
Coop supermarkt voor de appels
Riet Soonius voor de lekkere gehaktballen
Anja, Bram, Kees en Annie voor het bakken.

Natuurlijk ook een woord van dank voor Jacqueline, Cockie en Sonja van de catering, de mannen van de bouw/sjouwploeg en alle leiders voor hun geweldige inzet. En tot slot een applaus voor jullie deelnemers. Wij hebben er van genoten en kijken terug op een zeer geslaagd kamp. Jullie ook en wij hopen jullie volgend jaar weer te zien. Tot ziens en AAH AAH OEH OEH AAH!!!!!

De WK staf: Ankie, Anneke, Margreet, Marja, Sjors, Jeroen, Wendy, Aimee en Ans.

P.S. Elk jaar blijven er een aantal voorwerpen/stukken kleding achter na het weekendkamp. Deze liggen allemaal bij de kapstok in de hal van sporthal De Meerhorst. Daar kunt u het de komende weken terughalen.