Toernieuws

Poehee, ik moet nog een beetje bijkomen van de rit. We hebben nét geen 100 km gereden, maar het was pittig genoeg. De groep van Jaap, A2, vertok met 15 man richting de Meije. Het was een mooie rit via Zoeterwoude Rijndijk, Hazerswoude Rijndijk, Woubrugge en dan langs de Amstel. Daar kom je de gekste plaatsjes tegen: Papenveer, Vrouwenakker en De Hoef, ik had er nog nóóit van gehoord! Wij denken dat Stompwijk klein is, maar deze plaatsjes zijn nóg kleiner! We hebben stukken de wind mee gehad, maar ook regelmatig schuin tegen. Gelukkig voor ons meiden zijn de mannen zo galant om ons uit de wind te houden. Erg prettig, want er werd best doorgereden op de kronkelige paden. Elke keer reed er weer een ander op kop. Ook Leo van Santen liet zien dat hij nog kan fietsen als een jonge god, terwijl hij toch echt deze week 60 wordt! Omdat er op de toerkalender 100 km stond, maken we voor de koffie wat meer kilometers. Met nog ongeveer vijf te gaan voor de Meije was iedereen wel aan een bakkie toe. Maar ineens begon ik te stuiteren op m’n zadel. Bleek ik een lekke band te hebben! Moest er nog langer op de koffie gewacht worden… Sorry! Gelukkig zijn er zat mannen die de band gelijk willen wisselen. Jan van Rijn kan dat heel snel! Weer op de fiets bleek vooral Mieke Buitelaar de koffie al te ruiken, want zij nam verrassend de kop. De B was ons tijdens het plakken nog voorbij gereden, maar aan het begin van het dorpje Meije stonden zij aan de kant met een lekke band! Op de terugweg zijn we via Boskoop naar huis gereden. Bij Benthuizen wordt er normaal gesproken nog een tempo ingegooid, maar vandaag maar even niet. Iedereen zat er best doorheen. Ikke wel in ieder geval!! Maar goed, zo uit de wind bij Jan van Rijn en de andere mannen komen we wel thuis!

Groetjes, Jolanda Nowée

Er was een grote B groep van wel 14 personen. Via Zoeterwoude, Hazerswoude, Ter Aar, Noorden naar de koffiestop in De Meije. Omdat we vorige week iets minder kilometers hadden gemaakt, kregen we voor de koffie wat extra kilometers. Niet langs de toren maar om de Nieuwkoopse Plassen heen, zodat we deze keer van de andere kant kwamen. 500 meter voor de koffie nog een lekke band, maar van de kopman mochten we doorrijden en alvast binnen gaan zitten. Vanaf TC was dat toch 56 km. Een goedkopere en snellere bak koffie vergeleken met vorige week. Maar koffie uit zo n kartonnen beker is ook niet alles. De terugweg liep niet helemaal vlekkeloos. In Gelderswoude liep de weg rechtdoor maar niet het asfalt. Zodat een aantal met een wiel in het zand/stenen reed. Een valpartij was het gevolg. Jan Koek viel naar rechts in de berm, maar Coert viel naar links midden op de weg. Gelukkig was er niemand ernstig gewond (wat schaafwondjes), maar als die automobilist niet zo alert reageerde had dat heel fout af kunnen lopen. Die piepende remmen zitten nog steeds in mijn hoofd. Met 90 km waren we weer in Stompwijk.

Marianne de Mos

De C groepen
Vandaag stond voor iedereen weer de Meije tocht op de kalender, voor ons de eerste verre tocht (65 km). In totaal gingen er 62 bij de start weg, Wij zouden in 2 groepen, van 8 en 4 gaan, maar het leek wel of we stroop aan onze fietsen hadden, de C2 bleef het hele eind aan ons “vastplakken”. Zo konden ook zij genieten van een mooie route via het pad langs het spoor, de klepperende ooievaars (vader, moeder en 2 jongen) bij het Spookverlaat. Zouden de dames achter ons het verhaal geloven dat het hier s nachts spookt!!? Het Rietveldsepad, de Kortsteekterweg, de Ziende, het smalle en hobbelige Meijepad en dan doemt ineens weer de mooie potloodtoren op. En dan is er koffie. Jammer genoeg niet op het vernieuwde en vergrootte terras, maar binnen. Er zaten al 2 groepen maar er was nog plek zat. De bediening was vlot, dus konden we al gauw genieten van een bakkie. Terug, het leek wel meer te gaan waaien, ook weer in 1 groep, door de Meije, Zwammerdam, Boskoop op huis aan, waar we op het eind nog vergezeld werden door het zonnetje. Om ca. 12.30 uur waren de meeste alweer thuis en met ca. 68 km hadden we lekker gefietst.

Annie v. Rijn

Aanstaande zondag een kortere tocht, want dan kunnen we de vaders gaan verwennen/zich laten verwennen! Dan gaat de route voor de C naar Meijendel ca. 45 km. De A (80km) en B (75km) gaan naar Langevelderslag. Start om 8.30u vanaf Oostvlietweg 30.
De Stompwijkse deelnemers aan de Ronde van Zoeterwoude wensen we a.s. zondag veel succes. Uiteraard gaan we hen met z’n allen weer aanmoedigen tijdens de burgerronde die om 17.00 uur start.