Start aanleg drukriolering

Wethouder C.A. van der Brugge (beheer openbare ruimte) van Leidschendam/Voorburg geeft vrijdag 25 juni het startsein voor de aanleg van drukriolering in het buitengebied. Hij verricht de officiële handeling bij de afvalwaterzuiveringsinstallatie van het hoogheemraadschap van Rijnland op de hoek van het Klaverblad en de Meerlaan in Stompwijk.

115 percelen
De gemeente Leidschendam Voorburg gaat in het buitengebied van Stompwijk (druk)riolering aanleggen bij 115 percelen die het afvalwater ongezuiverd lozen op oppervlakte of grondwater. Deze percelen bevinden zich aan de Oostvlietweg, Dr. Van Noortstraat, Meer en Geerweg, Bovenmeerweg, Ondermeerweg en een deel van het Oosteinde. Eigenaren van deze panden betalen geen financiële bijdrage in de aanleg van het (druk)riool; wel moeten zij op eigen terrein zelf zorgen voor de vuilwateraansluiting tussen de gevel en de pompput van het riool en voor de afvoer van regenwater naar open water.
De totale kosten voor de aanleg van deze gemeentelijke drukriolering bedragen ruim twee miljoen euro. Het werk wordt uitgevoerd door de firma Van Herk uit Waddinxveen.

Wethouder C.A. van der Brugge (beheer openbare ruimte) van Leidschendam Voorburg geeft vrijdag 25 juni 11.00 uur het startsein voor de aanleg van drukriolering in het buitengebied. Hij verricht de officiële handeling bij de afvalwaterzuiveringsinstallatie op de hoek van het Klaverblad en de Meerlaan in Stompwijk.

Voor meer informatie: Ben van Vliet, telefoon (070) 300 9303, 06 54964009, e mail bjm.van.vliet@leidschendam voorburg.nl