Menners actief in Wilsveen

Op het programma voor dit jaar stond nog steeds het houden van een mini marathon voor de Menners van de Blesruiters, afgelopen weekend was het zo ver. De activiteiten werden dit keer,vanwege de benodigde ruimte, niet op ons eigen terrein maar bij de fam. Spaan in het Wilsveen gehouden.
Met een groot aantal vrijwilligers waren er op zaterdag een Dressuurring een vaardigheidsparcours en zes hindernissen gebouwd en dat we dat niet voor niets hadden gedaan bleek uit de grote deelname maar liefst 25 menners hadden zich hiervoor opgegeven.
Hadden we zaterdag bij het bouwen nog een lekker zonnetje deze liet het op de wedstrijd dag zelf lelijk afweten maar de regen viel mee en kon zeker de pret niet drukken want natuurlijk is het een wedstrijd maar het meedoen is belangrijker dan het winnen.
De deelnemers konden na het rijden van een dressuurproef, die het zelfde was als er gereden moet worden tijdens de SGWM op 21 en 22 aug. in Vlietland en dus een goede oefening was, een vaardigheidsproef(kegeltjes) rijden waarna de zes gebouwde hindernissen, konden worden gereden en daar was iedereen eigenlijk voor gekomen. Zaterdag in de namiddag hadden de meeste deelnemer de hindernissen verkend en dat was nodig ook want onder de zeer gevarieerde hindernissen waren er een aantal waarbij een aantal, snellere, alternatieve mogelijk waren en natuurlijk was er als laatste hindernis de altijd spectaculaire waterbak. Aan de reacties van de deelnemers tijdens de wedstrijd en bij de prijsuitreiking was duidelijk te horen dat iedereen het een zeer geslaagde dag vond en genoten had van de verschillende onderdelen, voor de mencommissie reden om het volgend jaar zeker weer op de kalender te zetten. Maar het was een wedstrijd en waren er dus ook winnaars en die waren bij de Enkelspan Pony’s Klasse 1 Kitty Smits Roeling en Klasse 2 Manon Straathof en bij de Paarden in de zelfde klasse resp. Pieter Buis en Piet Roeling.
Rest ons nog de cateringploeg van Lenie Boon te bedanken voor het verzorgen van de inwendige mens,het moest allemaal gebeuren vanwege het weer in de in de haast ingerichte schuur maar ook dit kon de “pret” niet drukken, het was een geslaagde dag.
En dan nog even attentie voor onze volgende activiteit en dat is de Meyendel rit op 12 september.

De Mencommissie