Toernieuws

Eindelijk weer eens lekker zonnig weer op zondagochtend. 57 Fietsers maakten gebruik van deze omstandigheden en verschenen aan de start. Er stond voor alle groepen een langere tocht op de kalender. De A en B gingen naar Schoonhoven. De A1 koos voor een vrij standaard route daar naartoe. Via de Rotte naar Rotterdam en dan richting de van Brienenoordbrug. Daarvandaan volg je dan eerst de Hollandse IJssel en vervolgens de Lek. Die dijk langs de Lek is bijna 20km tot Schoonhoven. Niet iedereen geloofde dat en dacht dat we meteen na Krimpen wel de eindsprint konden beginnen. Niet dus. Al snel keerde de rust terug en zo reden we beheerst naar de koffie. We waren daar als eerste groep van de toerclub, maar het terras zat wel al aardig vol. Je hebt daar dan ook prachtig uitzicht over het grasveld en het water. Zo was ook een groep uit Nootdorp naar Schoonhoven gereden met daarbij enkele bekenden. Al snel arriveerden ook de A2 groepen en de B op het zonnige terras. De A2 van Jaap had deze keer eens een heel andere route gereden via Oudewater en Cabauw, waar Jaap het initiatief maar aan captain Aad overgelaten had. Deze was zo eigenwijs om de groep een doodlopende weg in te sturen, terwijl daar toch echt een waarschuwend bord aan het begin stond. Even later moest de groep dan ook weer terug. Op de terugweg wilde deze groep toch nog een stuk van de dijk meepakken zodat via Bergambacht en Berkenwoude richting Gouda gereden werd. Dat bleek toch wel wat om, want terug in Stompwijk stond er 115 km op de teller. De A1 had het met 105 km iets beter uitgemikt.

Arno van Rijn

De C groepen
Wij reden de tocht naar Langevelderslag, waarvoor 65 km op de kalender stond. Via Stevenshof, Katwijk, even langs de uitwateringsluizen. Na de boulevard van Noordwijk weer de duinen in, bij Noordwijkerhout pakten we ook nog even het schelpenpad en toen kwam de koffietent in zicht. Gelukkig was er nog plek voor 10 vermoeide fietsers en konden we even bijkomen. Na de heerlijke cappuccino was het toch weer tijd om op huis aan te gaan. Terug, met een andere “kopvrouw”, ging het via een niet zo gebruikelijke route en wilden we ook nog Marti “thuisbrengen”. Het werd wel een beetje later en meer kilometers dan de bedoeling was. Maar als het zo “voor de wind” gaat, gaat het ongemerkt. Dus met ruim 73 km waren we om ± 12.45u weer thuis. Wij wensen de vierdaagse fietsers in het Salland gebied mooie, gezel lige fietsdagen toe.

Groetjes, Annie

Aanstaande zondag gaan alle groepen naar Leimuiden. Daar drinken we weer koffie bij Café De Keijzer. De A en B rijden 85 km, de C 55 km. Start om 8.30u vanaf het erf van T.C., Oostvlietweg 30.