Omgaan met depressiviteit

Somber zijn of moe, nergens zin in of belangstelling voor hebben in alle leeftijdsgroepen hebben mensen met deze klachten te maken. Het Steunpunt Mantelzorg Leidschendam/Voorburg organiseert daarom op 7 september een informatieve bijeenkomst over het thema `Depressiviteit,hoe ga je ermee om´.
Het zorgen voor een depressief familielid of iemand uit de vriendenkring kost veel geduld en energie. Maar ook de mantelzorger zelf kan last krijgen van depressieve gevoelens. De langdurige zorg, de uitzichtloosheid en het verdriet om de situatie spelen hierbij een rol. Gastspreker drs. L. Goetstouwers van de afdeling Preventie van Parnassia zal tijdens deze avond het gesprek leiden en vertellen over het omgaan met depressiviteit en wat er aan te doen is. Vanaf een kwartier voor aanvang staat thee en koffie klaar, vooraf aanmelden is niet nodig. Een consulent van het steunpunt is aanwezig.
Wie zorgt voor een zieke of gehandicapte partner, familielid, vriend of buur is mantelzorger. Veel mantelzorgers bieden hun hulp als vanzelfsprekend aan, maar het kan zwaar zijn. Bovendien krijgen ze vaak weinig steun vanuit hun naaste omgeving. Tijdens de bijeenkomsten kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten en is er ruimte voor het uitwisselen van allerlei praktische informatie.
Mantelzorgers en andere belangstellenden zijn welkom op dinsdagavond 7 september van 20.00 uur tot 21.30 uur in Ontmoetingscentrum De Schuitejager, Scheepswerf 18 te Leidschendam. De bijeenkomst is kosteloos. Het Steunpunt Mantelzorg Leidschendam/Voorburg biedt advies en informatie, praktische steun en een luisterend oor. Het is bereikbaar op alle werkdagen, behal ve woensdag, van 9.00 uur tot 12.00 uur via telefoonnummer: 070 – 44424 21. Het bezoekadres is Scheepswerf 18, 2265 BE te Leidschendam.