Poldercross 2004

Vrijdagavond 20 augustus zal 7e poldercross een feit zijn.
Afgelopen zaterdag is een delegatie de route gaan verkennen en gezien de weersomstandigheden staat er voldoende water in de polder. De route is hier en daar iets veranderd, de doortocht zal in de lengte van de tocht wat langer zijn i.v.m. een aantal weilanden die nog gemaaid moeten worden. Deze zullen dan ook niet toegankelijk zijn voor de toeschouwers. De brandweer zal in ieder geval weer aanwezig zijn om alle deelnemers goed schoon te spuiten. De opbrengst van de poldercross komt weer in zijn geheel ten goede aan de jeugd van de ijsclub. Dit jaar gaat de jeugd weer op schaatskamp dankzij de poldercross. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst en de ijsclub heeft toekomst. Vele vrijwilligers zijn bezig om de jeugd van stompwijk te leren schaatsen en te vermaken binnen de ijsclub. Een niet meer weg te denken vereniging die volgend jaar 112 ½ jaar bestaat!
Het startschot dit jaar zal worden gegeven door Dhr. Toon de Winter. De meeste inwoners van Stompwijk kennen Toon jaren lang als de drijvende kracht achter Gyversto welke in 1992 is opgegaan in Stompwijk ’92. Hij was jaren lang voorzitter van deze club. Toon is ook in het verleden bestuurslid geweest van de ijsclub en was een van de rijders uit Stompwijk die in 1963 in de zwaarste elfstedentocht gestart is ooit. Alleen die van Workum doorgingen naar Bolsward waren de allersterkste toerrijders. In Bolsward werd Toon en vele anderen eraf gehaald, de rijders mochten niet meer verder rijden. Al die jaren dat wij de polder cross organiseren konden wij over de dijk bij Toon en hopen dat nog vele malen te kunnen herhalen. Ook dit jaar is de Fanfare weer van de partij en kunt u genieten van de muziek tijdens de poldercross. Met klem vragen wij u om honden niet mee te nemen in het weiland. U zult direct worden teruggestuurd, er is hierover geen discussie mogelijk! De commissie hoopt op een groot deelnemersveld, veel publiek en een gezellige avond in de kantine van stompwijk 92. Wij hopen u te mogen begroeten!

Vrijdagavond zal om 19:00 uur Dhr. Toon de Winter het startschot gegeven voor de jeugd 10 t/m 14 jaar en om 19:30 uur voor 15 jaar en ouder. De jeugd loopt direct via Zwanebloem en een rondje Dotterbloem naar de vijver. De deelnemers vanaf 15 jaar zullen via Zwanebloem, Waterviolier en Dotter bloem naar de vijver lopen waar zij te water zullen gaan. Dit doen wij om het veld voldoende uit elkaar te trekken zodat niet iedereen tegelijk bij de vijver is. Het inschrijfgeld voor de jeugd is € 2,00 en vanaf 15 jaar € 5,00. Schoenen zijn verplicht en duiken is ten strengste verboden.
Deelname is op eigen risico. Wij zien u vrijdagavond.

* Aan de bewoners van: Klaverblad, Zwanebloem, Waterviolier en Dotterbloem

Geachte bewoners,
Vrijdagavond kan het misschien erg druk worden bij u in de straat, wij proberen er alles aan te doen om de doorgang van het verkeer zo goed mogelijk te regelen. Wij hopen dat u uw auto zo wilt parkeren dat er een vrije doorgang is voor de deelnemers. Wij proberen de auto s van de deelnemers zoveel mogelijk op te vangen en een parkeerplek toe te wijzen. Mocht u toch hinder ondervinden van de poldercross onze welgemeende excuses hiervoor.

Wij kunnen weer beschikken over de accommodatie van Stompwijk “92 en de medewerking van de families de Jong, de Winter, Spruijt, vd Voort en Ripken.

De poldercross 2004 ter ondersteuning van de jeugd van de ijsclub ”Nut en Vermaak” wordt medemogelijk gemaakt door:
* Loomans Service en Systeembeheer
* Loonbedrijf Kees Verhagen
* Hoveniers bedrijf F.A.G. van Rijn
* Daisy Flowers
* GTO
* Bouwbedrijf v.d.Haar
* Aannemersbedrijf Schouten
* Peter Koevoet Las en constructiewerken
* Bezine en Rijwielhandel A. Hooymans
* Arie van Leeuwen en Stefan de Groot rietvrij maken van enkele oversteek plaatsen.
* Volume supermarkt Jos de Graaf
* Sjaak Hoogweg
* Rabobank
* Jan Borst Handel in Grond
* Joost Juffermans Rietdekkersbedrijf
* Arie Fokker Loonbedrijf
* Boerderij “Het Geertje”
* Schreuder Kantoorservice o.a. voor u relatiebeheer software pakket
* Lexmond Trading beschikbaar stellen van het parkeerterrein

Namens de commissie poldercross, Wim de Groot