De Hellevaart

De Natuurvereniging Wijk en Wouden organiseert de 4 jaargetijden

Op 3 september a.s. gaan we naar de Hel! De Hel is één van de 7 zaligheden van Zoeterwoude. Het ligt helemaal aan het eind van de Westeindseweg in Zoeter woude. Het is een eeuwenoud gebied dat altijd tot de verbeelding spreekt, al is het alleen maar vanwege de naam. Hoe komt de hel aan haar naam, wat is de geschie denis van de hel, hoe is het ontstaan, wat zit er in het water daar? Allemaal vragen die op vrijdag 3 september beantwoord worden.
Onderleiding van een gids trekken twee groepen de hel in. Er zijn gidsen aanwezig die over het gebied en de geschiedenis ervan boeiend kunnen vertellen. Vanuit de Leidse Universiteit is iemand aanwezig die uitleg geeft over het leven in de sloot en de
waterkwaliteit.

De gegevens:
* Aanvang: 19.00 uur. Verzamelen bij de fam. de Jong, Westeindseweg 22 (bijna aan het eind links) Zoeterwoude.
* Opgeven bij: Ria van Leeuwen, 071 – 5802915, walleeuw@tiscali.nl.
* Kosten: leden gratis, niet leden € 3,00.
Dit jaar is de vereniging voor Agrarisch Natuur en Landschapsbeheer Wijk en Wouden begonnen met een kennismakingscursus in 4 delen: elk jaargetijde één. Een kennismakingscursus is de manier om het gebied wat beter te leren kennen. In 4 avonden leert de deelnemer 4 facetten van het gebied kennen. Op deze manier willen we de mensen die wonen, werken en recreëren in en om het Land van Wijk en Wouden wat meer vertellen over de bijzonderheden van het gebied.

Programma 2004
* Vrijdag 4 juni j.l. Vogeltocht in de Wilck
* Vrijdag 3 sept a.s. De Hellevaart in Zoeterwoude
* Najaar Spookverhalen
* Winter Wat de boer niet kent…..

Het Land van Wijk en Wouden is het platteland tussen de steden Leiden, Alphen a/d Rijn, Zoetermeer en Leidschendam. De VANL Wijk en Wouden zet zich in voor dat gebied. Dat doet ze door agrarisch natuurbeheer door boeren te organise ren en te ontwikkelen. En door agrariërs en burgers samen te betrekken bij de ont wikkeling van de streek.