VVD-nieuws

VVD draagt Tilly Zwartepoorte voor als opvolger Hans Beenakker

De VVD fractie in de gemeenteraad van Leidschendam Voorburg heeft mr. C.M. (Tilly) Zwartepoorte voorgedragen als nieuwe wethouder van Leidschendam/Voorburg. Mevrouw Zwartepoorte volgt Hans Beenakker op die per 16 septem ber aanstaande is benoemd tot burgemeester van Asten in Noord Brabant.
Mevrouw Zwartepoorte (1946), woonachtig in stadsdeel Voorburg, is gehuwd en heeft twee kinderen. In de vorige raadsperiode was Tilly Zwartepoorte raadslid in de voormalige gemeente Voorburg en maakte deel uit van de raadscommissie voor ruimtelijke ordening, economische aangelegenheden en regionale samenwerking Haaglanden.
Momenteel is Tilly Zwartepoorte werkzaam bij het ministerie van VROM als directeur Klimaatverandering en Industrie. Daarvoor was zij plaatsvervangend directeur Vervoerssectoren bij het directoraat generaal Goederenvervoer van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.
Naar verwachting kan mevrouw Zwartepoorte in de raadsvergadering van 28 september aanstaande worden beëdigd als wethouder.
Haar beleidsterrein omvat het Verkeer en Vervoer, Economische Zaken en Toerisme, inclusief Bedrijventerreinen, Coördinatie van de afdeling Handhaving, Jeugd en Jongerenwerk en Kunst en Cultuur.