Dag van de Ouderen 2004

Volop activiteiten rondom Dag van de Ouderen 2004 in Zoeterwoude

De Dag van de Ouderen zal in verzorgingshuis Emmaus en omgeving niet onop gemerkt voorbij gaan dit jaar. Het thema van 2004 is “Boodschappen doen”. Het hoofddoel is niet het in huis halen van de dagelijkse benodigdheden maar ouderen uit hun isolement halen. Het boodschappen doen is een middel om ouderen die minder mobiel zijn mee te laten doen aan het zo gewone dagelijkse gebeuren. Daarom is men vanuit Emmaus in gesprek gegaan met de heer Versluis van de C1000 in Zoeterwoude. De vraag was of het mogelijk is om met de bewoners van Emmaus de supermarkt te bezoeken, en wel op een rustig tijdstip. De heer Versluis bood graag zijn medewerking aan. Dinsdag 28 september a.s. tussen 19.00 20.00 uur is de C1000 geopend voor onze senioren. De heer Versluis was zo enthousiast, hij zet een week voor de avondverkoop een gevulde boodschappenkar neer in Emmaus, degene die het juiste bedrag schat kan de inhoud van de kar winnen!!! Deelnemersformulieren te verkrijgen op de avond van verkoop.
Op vrijdag 1 oktober zullen er ook volop verwenactiviteiten zijn. De ochtend wordt begonnen met gezamenlijk koffiedrinken in de recreatiezaal. ‘s Middags zal de recreatiezaal eruitzien als een visrestaurant, alwaar men verse mosselen kan eten. ’s Avonds is er om 19.30 uur een optreden van het Zwabbercabaret uit Leidschendam. Het Zwabbercabaret bestaat uit een groep enthousiaste 40 plus sers die het leuk vindt om op cabaretachtige wijze gezellige muziek te maken en daar, door middel van optredens, anderen van te laten meegenieten. De toegang bedraagt € 2,00 voor niet bewoners.
Al met al een leuk programma voor alle (jongere) ouderen uit Zoeterwoude wat tot stand gekomen is door een gift van Heineken Nederland BV.
Voor informatie: Verzorgingshuis Emmaus 071 5809203.