Verslag eerste

STOMPWIJK ’92 HEKKENSLUITER NA ZEPERD TEGEN DONK
RON DE ROODE: “ZEGE TEGEN ONA VEREIST OM BIJ TE BLIJVEN”
GOUDA/STOMPWIJK Stompwijk ’92 moet duidelijk nog wennen aan de derde klasse. Na Voorschoten ’97 (3*4) ging het elftal ook onderuit tegen DONK (1*6). Een gebrek aan vechtlust voor rust en enkele messcherpe counters van de tegenstander uit Gouda werden de Stompwijkers fataal.
door Hans Beukema

Een deceptie was het nog net niet, maar Ron de Roode baalde wel van de nogal ruim uitgevallen nederlaag tegen DONK. “Ik mis de vechtlust van vorig jaar. En die is echt noodzakelijk om punten te gaan halen in de derde klasse. Het niveau ligt immers wel een stuk hoger in die afdeling. Er is nog niets aan de hand, maar een zege tegen ONA is wel noodzakelijk om bij te blijven. Zij zijn ook nog puntloos”, vertelde de trainer die zijn elftal na twee duels op de laatste plaats terugvindt. Vooral in de eerste helft stelde Stompwijk ’92 erg teleur. DONK won vrijwel elk duel en stond binnen een half uur dan ook verdiend op 2*0. En dat is opmerkelijk, omdat de grijszwarten juist vorig seizoen veel punten op basis van karakter pakten. Pas na deze twee treffers stroopten de Stompwijkers de mouwen helemaal op. En het steviger voetbal leverde in de 37e minuut zelfs een treffer uit een voorzet van Peter Bolleboom op. Toby van Marwijk dook goed voor zijn directe tegenstander en schoot de bal daarop onberispelijk achter de Goudse doelman. 2*1 was ook de ruststand.

Na de pauze kwam DONK echter onder druk te staan. Tim van Rijn kreeg in de 55e minuut zelfs een opgelegde kans op de 2*2, maar de middenvelder faalde oog in oog met de keeper. Deze misser kwam de Stompwijkers duur te staan. De thuisploeg scoorde namelijk direct 3 1 uit de tegenaanval. De achterhoede stond niet goed opgesteld bij een hoekschop. Ron de Roode bracht nog wel een extra spits binnen de lijnen, maar het mocht niet baten. De Gouwenaren counterden er vrolijk op los tegen de va banque spelende grijszwarten. Drie razendsnelle uitbraken leverden drie treffers en dus een geflatteerde 1*6 nederlaag op. De trainer zal zijn elftal zeker nog wel op de gemaakte fouten tegen DONK wijzen. Een afstraffing tegen plaatsgenoot ONA kan wel eens dodelijke gevolgen hebben.