GEZINSVIERING

A.s.zondag 3 oktober 11 uur in de Laurentiuskerk. Zullen we die tijd niet verge ten? De Laurentius Kids zingen en dat is al een komen luisteren waard. Maar we kijken en luisteren naar nog veel meer. Het is de GEZINSVIERING en we staan met elkaar stil bij heel de natuur, die ons omgeeft en waar we nu steeds meer de blaadjes van de bomen zien vallen. We zeggen dan dat de HERFST begonnen is. Eigenlijk is de herfst een ansichtkaart van God, die hij ons stuurt en waarmee God wil zeggen; ach..maak je niet zo druk om alles maar te willen hebben. Dat dacht de boom ook: “lekker volop in de bladeren, dan volop in de bloemen en de kleuren, dan de appels, peren en pruimen en dan……” ja wat dan..? Dan vallen de bladeren af en wordt alles kaal en stil. Niets is blijvend. Alles is steeds maar even in de tijd. Daarom, kijk heel goed naar de bladeren als ze er zijn, zie de bloemen en de vruchten als ze er zijn… als je nu pas gaat kijken ben je te laat. Wij willen zondag naar verhalen kijken en luisteren en het verhaal van iemand horen over wie de mensen toen zeiden: “wat doet die man toch raar”. Die man daar kunnen we heel veel van leren. Dus: KOM OM 11 UUR NAAR DE KERK EN BRENG JE HELE FAMILIE MEE. tot dan.
B. v.d.Plas, pastoor