STOMPWIJK ’92 STRAFT OFF-DAY WOERDEN AF: 3-1

RON DE ROODE: “WE GAAN DE GOEDE KANT OP”

STOMPWIJK Stompwijk ’92 ontpopt zich steeds meer tot een aanwinst in de derde klasse. Na ONA (3 2) moest ook Woerden (3 1) afgelopen zondag met de billen bloot. Wanneer de spitsen echt met scherp hadden geschoten, waren de teleurstellend spelende Utrechters mogelijk op een afstraffing getrakteerd. De teller bleef nu slechts op drie treffers steken.
door Hans Beukema

“We gaan de goede kant op. Vooral voor rust hebben we legio kansen gecreëerd tegen dit zeker niet slechte elftal”, was dan ook het terechte commentaar van Ron de Roode na afloop van het bijzonder aantrekkelijke duel. Toch leek het aan vankelijk helemaal niet op de tweede Stompwijkse zege van dit seizoen uit te draaien. Ian Zevenhoven had Woerden eigenlijk binnen vijftig tellen al op 1 0 moeten zetten. Zoveel ruimte kreeg de middenvelder namelijk van de achterhoede voor zijn kopbal. Danny Mooyman tikte de bal echter op werkelijk katachtige wijze over de lat heen. Weinig keepers hadden deze bal waarschijnlijk gehad. Deze fabelachtige save bleek de voorbode van een spectaculaire confrontatie. Stompwijk ’92 en Woerden schotelden het publiek werkelijk legio kansen voor, waarvan de thuisploeg de meeste voor zijn rekening nam. De ene mogelijkheid was nog groter dan de andere. Een 2 2 tussenstand na tien minuten spelen had zeker niet misstaan. In plaats daarvan stond nog steeds de ‘brilstand’ op het scorebord. In de 17e minuut was Toby van Marwijk uiteindelijk wel trefzeker met een schuiver in de verre hoek. De rappe spits strafte knullig balverlies van een Woerdense verdediger rond de middellijn genadeloos af. Het zou echter niet bij deze pupillenfout blijven. Sterker nog, vrijwel het gehele elftal had een baaldag opgenomen. De linies lagen veel te ver uit elkaar. En daar profiteerde het bij vlagen uitstekend combinerende Stompwijk ’92 prima van. Met name de lange halen richting Toby van Marwijk waren levensgevaarlijk. Steeds wanneer de spits aan de bal kwam, was het alarmfase 1 bij Woerden achterin. De verdedigers wisten werkelijk niet, hoe ze de Stompwijker moesten afstoppen. “Maar dat lag ook aan de middenvelders. Die stoorden helemaal niet”, vertelde de voorzitter van Woerden. Daar kwam volgens hem ook de opgelegde kans in de 29e minuut uit voort. Hans van Benten kreeg alle ruimte voor het geven van een splijtende pass op Toby van Marwijk. Die nam de bal ineens op de slof, maar de inzet verdween rakelings langs de paal. De mogelijkheid in de 40e minuut was zo mogelijk nog groter. Van Marwijk en Martijn Droog kregen maar liefst drie kansen achter elkaar om de thuisploeg op 2 0 te zetten. De uitstekende keepende Jacco Baelde en het houtwerk stonden de tweede treffer in de weg. Woerden was duidelijk rijp
voor de sloop, maar de Stompwijkers konden de genadeslag niet uitdelen. “Anders was het duel voor rust al beslist geweest”, baalde Ron de Roode.

In plaats daarvan kregen de grijszwarten nog een lastige tweede helft voorge schoteld. Martijn Droog zette zijn elftal in de 51e minuut uit een razendsnel genomen vrije trap nog wel op 2 0, maar drie minuten later scoorde Woerden vanuit het niets tegen. Rody van der Vlist zag zijn inzet door een woud van benen achter Danny Mooyman verdwijnen. De defensie mocht zich deze treffer duidelijk aanrekenen. De Utrechters putten duidelijk moed uit deze aansluitingstreffer en gingen op jacht naar de 2 2. Vooral de hoge ballen op de spitsen vormden een bron van onrust. Stompwijk ’92 kwam nog maar mondjesmaat van eigen helft af. De grijszwarten beperkten zich dan ook tot countervoetbal. Daarmee pakte het elftal vorig seizoen regelmatig punten. Ook tegen Woerden bleek deze strijdwijze succesvol. Een razendsnelle uitbraak over veel schijven werd door Martijn Droog uiteindelijk koelbloedig afgerond. Na deze 3 1 in de 64e minuut kreeg Woerden nog wel kansen, maar de eindpass was vaak verkeerd. Daardoor haalden de Stompwijkers op Jorrian Hendriks na de eindstreep uiteindelijk zonder kleerscheuren. De jonge middenvelder liep een fikse enkelblessure op na een grove charge van Chafik El Abussi. Hendriks ging direct naar het ziekenhuis en lijkt het uitduel tegen het hooggeklasseerde Blauw Zwart uit Wassenaar dan ook te missen. En dat zal Ron de Roode ongetwijfeld zorgen baren. De trainer zit door de blessures van Wouter van Santen (rug) en Kevin van den Bos (knie) nogal krap in zijn middenvelders. Bovendien is de dit seizoen uitblinkende doelman Danny Mooyman komende zondag op de vakantie. Ron de Roode zet mogelijk A junior Dennis Klein (17) onder de lat. De vrije zondag van 17 oktober komt de trainer waarschijnlijk als geroepen ondanks het goede voetbal van Stompwijk ’92 tot nu toe. De huidige achtste plek op de ranglijst is absoluut niet vertekenend.