MARATHON SCHAATSEN

Afgelopen zaterdag op de Vechtsebanen in Utrecht koos de latere winnaar Cedric Michaud gelijk het hazepad met rondjes 30,5. Dit siert de Fransman, hij kiest voor de aanval. Er volgden nog vele uitloop pogingen, daaruit ontstond een kopgroep van 12 man, waaronder Joost Juffermans, die na 50 ronden koers een rondje pakte op het peloton. De sprint van het peloton werd gewonnen door Jan Maarten Heideman voor de 13e plaats. Er volgden daarna een bloedstollende finale over 10 ronden voor de 12 koplopers. Taktiek, list en vooral de zenuwen in bedwang houden spelen dan een grote rol. Uiteindelijk won de Fransman met een vlijmscherp eindschot nipt voor Andries Landman en Martijn Krompkamp. Bij de dames was bij afwezigheid van de zusjes Smit, Danielle Bekkering oppermachtig. 2e werd Sandra de Ronde voor Mischa Coolen. Joost Juffermans reed niet zo lekker, zei hij. Toch was Joost duidelijk in de wedstrijd aanwezig. In de finale kon hij met de beste mee en dat leverde een keurige 6e plaats op met één ronde voorsprong. Martijn van Es had ook al niet zo lekker gereden, zeker in het begin van de wedstrijd niet. Maar ik weet hoe dat komt, zei Martijn later en dat is geruststellend. Later ging het beter en probeerde Martijn wat puntjes te verzamelen. Dat lukte net niet. Martijn finishte als 15e in de eindsprint van het peloton en als 27e in de wedstrijd. Mariska Scholtes bracht, zoals gewoonlijk een bos bloemen mee naar huis voor haar 3e plaats in de Van Vliet cup van afgelopen vrijdag. De volgende wedstrijden zijn vrijdag a.s. de Van Vlietcup. start 22.00 uur. Aanstaand weekend komen de landelijke rijders twee keer in actie. Zaterdag in Groningen start om 18.30 uur en zondagmiddag in Heerenveen. Start om 14.00 uur Aad de Haas