Prins Peter de Eerste

Van de redactie
Enige tijd geleden stond er een bericht in de Dorpsketting in het Italiaans gericht aan Prins Peter Bregman de eerste. Het antwoord heeft niet lang op zich laten wachten. De vertaling wel. De tekst bleef bij sommige vragen oproepen. Gelukkig zijn er nieuwsgierige meedenkers en een hiervan heeft het laten vertalen en dit weer aan ons doorgegeven. Hiermee hopen wij dat alle vragen weer zijn opgelost.

Aan Prins Peter de eerste
Kijk uit, wij komen het te weten. Vertaal het, anders zal jouw geheim de onze zijn en jouw uren zijn geteld.
Oud Prinsen
Antwoord
Vandaag ben ik nog steeds de prins en daarom zal ik altijd het hoofd van het dorp zijn. Het is een eer voor mij om in jullie koor te komen en ik zou het fijn vinden de don/heer van de oud prinsen te worden. Ik suggereer jullie de juiste liedjes te zingen, wel met de Italiaanse tekst. Ook al ben ik de allerjongste, ik zal proberen mijn bijdrage te leveren. Op zijn minst om overheerlijke spaghetti te maken, de juiste wijn te kiezen en afsluiten met een lekkere ijskoude limocello.
Heel veel groeten Prins Peter I