Prins Cees III en page Monique

Carnaval 2004/2005: Prins Cees III en page Monique

Openingsavond, een groot succes!

Afgelopen zaterdag was dan de dag daar, het nieuwe seizoen van het carnaval ging van start met natuurlijk de bekendmaking van de nieuwe prins en page. Prins Cees van Veen III en page Monique Halverhout zullen het komende jaar de scepter zwaaien in het Gaandriaanse rijk. De opper voor dit jaar is Jeroen van der Geest, een oud raad van elf lid.
De openingsavond van de Gaanders is goed bezocht en de avond was met een optreden van Peter van Doren compleet. Gezelligheid op en top zoals dat bij een carnavalsavond bekend is. De blaasbalgen hadden de muziekinstrumenten weer goed gestemd en daar maakte zij weer vrolijke polonaise muziek mee. Prins Cees III, page Monique, oud prins Peter I en oud Page Marinka gingen voorop in de polonaise gevolgd door de raad van elf met twee nieuwe leden, Léon van Boheemen en Vincent Romijn die de plaatsen vervangen van Jack Overdevest en Frank van Santen.
Na het installeren van de nieuwe prins en page en het voorlezen van de proclamatie door Prins Cees III, werd later op de avond oud prins Peter I getest op zijn Italiaans door de andere oud prinsen, om bij het oud prinsengarde toegelaten te worden. Hij werd vervolgens in de boeien geslagen en afgevoerd door de maffia, waarna hij terugkwam in een badkuip met alleen een zwembroek aan. De meeste mensen kennen de reclame van ‘Bertolli’ wel over de grote dames die de tomatensaus testen. Bij Peter werden dezelfde ingrediënten in zijn bad gedaan, Spaghetti, bolognaise saus en veel, heel veel olijfolie. Na een paar minuten roeren mochten daarna Yvonne (vrouw Peter) en oud page Marinka de Spaghetti proeven. Nadat zij de pasta hadden goed gekeurd werd Peter afgevoerd en behoort hij nu, als jongste, bij de oud prinsen.

Het volgende feest voor de Gaanders zal de nieuwjaarsreceptie in de kantine van Stompwijk ’92 op 1 januari 2005. De carnavalsweek zal dit jaar plaatsvinden van 3 tot en met 8 februari, een zeer vroege carnaval. De Rock ‘n Roll zal 26 februari plaatsvinden.

3 x Alaaf, Pr commissie De Gaanders