Verslag voetbal 1

DEGRADATIEKRAKER TEGEN DOSR EINDIGT DOELPUNTLOOS
“DE GELUKKIGSTE HAD VANDAAG KUNNEN WINNEN”
STOMPWIJK Stompwijk ’92 is er niet in geslaagd om afstand te nemen van de degradatiezone. Het elftal van Ron de Roode bleef tegen directe concurrent DOSR op een 0*0 gelijkspel steken. Meer verdienden de Stompwijkers overigens ook niet.
Door: Hans Beukema

Daarvoor bezat de eveneens laag geklasseerde ploeg uit Roelofarendsveen een te goede ploeg. Ron de Roode had dan ook wel vrede met de puntendeling. “DOSR is sterker dan de stand op de ranglijst doet vermoeden. Ze maakten meer indruk op mij dan DONK en ESTO, waartegen wij met lege handen bleven. Vooral hun combinatiespel was goed verzorgd”. Daarom drukte de Leidenaar zijn spelers op het hart om de tegenstander vooral niet te laten voetballen. De nul houden achterin was heilig. En deze boodschap was niet aan dovemansoren gericht, want vanaf de beginfase zaten de Stompwijkers hun directe tegenstanders fel op de huid. De grijszwarten kleunden er in tegenstelling tot eerdere wedstrijden nu wel 90 minuten stevig in. Deze strijdwijze werkte uitstekend, omdat DOSR maar weinig voor het doel van Ronald Oudshoorn kwam. Maar datzelfde kon ook voor de thuisploeg gezegd worden. Kreeg Stompwijk ’92 tegen Meerburg (2*3) zeker tien opgelegde mogelijkheden.
Afgelopen zondag moest het elftal zich met de helft tevreden stellen. De gedreven spelende Toby van Marwijk was voor rust nog het dichtst bij de 1*0, maar doelman Ronald van Veen redde fraai op de inzet. Ook na de pauze toverden beide teams het publiek vooral vechtvoetbal voor. Toch was het zeker geen saaie vertoning, alleen de kansen bleven schaars. Eén doelpunt zou wel eens beslissend kunnen zijn. Mitchell de Groot was de meest serieuze gegadigde voor de heldenstatus. De invaller kwam op aangeven van Martijn Droog namelijk in de blessuretijd helemaal alleen voor Ronald van Veen. De keeper kwam echter dusdanig goed uit zijn doel dat hij de bal nog kon onderscheppen. “Anders hadden we stiekem drie punten aan dit duel overgehouden. De gelukkigste had hier vandaag gewonnen. Nu moeten we echt wel alle zeilen bijzetten voor degradatie”. Een nederlaag tegen hekkensluiter VEP komende zondag deze moeilijk scorende tegenstander (met acht goals de minst productieve voorhoede) is dodelijk.