SLECHTE SERIE STOMPWIJK 92 HOUDT AAN

“MET EEN SCHEPJE ER BOVENOP HADDEN WE KUNNEN WINNEN”

WOERDEN/STOMPWIJK Stompwijk ’92 kan vrije val op de ranglijst maar niet stoppen. Ook tegen hekkensluiter VEP bleef het elftal van Ron de Roode met lege handen. Door die overigens verdiende 2*0 nederlaag in Woerden hebben de grijszwarten nog maar twee ploegen onder zich staan.
Door Hans Beukema

Ron de Roode wond er na afloop geen doekjes om. “We zijn op alle fronten afgetroefd. We waren vooral niet scherp en fel genoeg. En dat nog wel tegen een ploeg waar we nooit van hadden mogen verliezen. Hopelijk pakt Stompwijk ’92 snel de vorm weer terug. Maar wanneer dat gebeurt, weet niemand”. De grijszwarten pakten slechts één punt uit de laatste vijf duels. “Maar dat ligt in ieder geval niet aan de trainingen en ontbrekende wil”, constateerde de trainer die geen moment de indruk had dat de Stompwijkers sportpark Cromwijck met de volle buiten zouden verlaten. Want VEP dicteerde van begin af aan het spel zonder veel kansen te krijgen. Routinier Zwanenburg scoorde wel in de 25e minuut, maar de scheidsrechter keurde de goal vanwege buitenspel af. Ook na dat gelukje kwamen de grijszwarten steeds een stapje te laat op het middenveld. Maar het eveneens matige VEP wist daar niet van te profiteren, vandaar een 0*0 ruststand. Na de theepauze gingen de spelers de persoonlijke duels wel wat feller aan, maar mogelijkheden leverde dat nauwelijks op. Alleen Toby van Marwijk had in de 65e minuut een goede kans op de 1*0. De aanvaller omspeelde handig zijn directe tegenstander in het strafschopgebied, maar hij kon de trekker niet overhalen. Een andere centrale verdediger gleed precies op het juiste moment in. Deze misser kwam Stompwijk ’92 duur te staan, want amper vijf minuten later schoot aanvaller Oostwaard VEP naar een verdiende voorsprong. De Woerdenaar joeg de bal snoeihard tegen de touwen. Deze treffer kwam als een mokerslag aan bij de grijszwarten. Korte tijd later schoot Erik Willebrands naar de 2*0. Het is dat de thuisploeg het vizier niet op scherp had staan, anders hadden de Stompwijkers helemaal een pak slaag gekregen. Het elftal heeft voor de winterstop nog twee duels om het tij te doen keren. Ron de Roode hoopt toch zeker wel op twee punten tegen Voorschoten ’97 (uit) en DONK (thuis).