MARATHON SCHAATSEN

Zo n driehonderd kilometer legden de mannen met de lange adem af in de zondag beëindigde Greenery Six. Als nomaden trok het peloton door het land met afgelopen zondagmiddag een prachtige finale in Den Haag. De Time Out ploeg met Bert Jan van der Veen, Miel Rozendaal, Andries Landman en de Amerikaan KC Boutiette behaalde maar liefst 5 overwinningen in 6 wedstrijden, waarvan KC er maar liefst 4 won. De ploeg controleert de wedstrijden en Boutiette maakt het af met zijn felle eindsprint. Hij won dan ook de spruitjes krans. Tweede werd de Fransman Michaud gevolgd door de jonge Roel van Hest die de laatste wedstrijd won met een werkelijk fantastische sprint.
Joost Juffermans was dinsdag in Breda niet gestart wegens buikgriep en kon daardoor niet meer deelnemen aan de Six. Martijn van Es daarentegen stond topfit aan de start. Martijn reed een goede zesdaagse maar baalde enorm van de wedstrijd in Assen waar 18 man een ronde voorsprong nam, toen hij net even aan het recupereren was. In het nieuwe systeem van de puntentelling van de zesdaagse is dat belangrijk, namelijk de rijder met de meeste ronden voorsprong is automatisch winnaar van de Greenery Six. Zondag was Martijn goed in actie en kwam daardoor breeduit op NOS sport.
Bij de dames ging Micha Coolen er met de eindprijs vandoor zonder een wedstrijd te winnen maar door in drie wedstrijden resp. 4e, 2e en 3e te worden.
De volgende wedstrijden zijn a.s. vrijdag de Piet Keijzer bokaal en zaterdag voor de landelijke rijders in Groningen de 10e wedstrijd om de Essentcup.
Aad de Haas