Marathon schaatsen

Essentcup Groningen

Afgelopen zaterdag was de 10e wedstrijd om de Essentcup in op de IJsbaan Kardinge in Groningen. Gelijk bij de start vloog de vlam in de pan. En na 5 ronden koers van de 150 habbe n de Fransman Michaud en de jonge Bob de Vries een ronde voorsprong. Zowaar dit is weinig vertoond. Er volgend vele demarrages waar na ongeveer 75 ronden een kopgroep ontstond van 10 man. Ook de twee koplopers zaten daarbij en natuurlijk Joost Juffermans. De eindsprint was voor de Fransman. Bij de dames was het wederom Danielle Bekkering die de massa sprint won voor Jolanda Langeland en Jenita Hulzebosch. Joost Juffermans was zoals gezegd een ronde voor op het peloton. In de 5 ronde extra werd hard geknokt om de 3e plaats. Joost werd 8e. Martijn van Es reed een behoudende wedstrijd. Moest natuurlijk hand en span diensten verrichten voor Ralf Zwitser. Martijn finishte al s 28e. Mariska Scholtes gaat steeds beter in de wedstrijden meedoen. Bij het gewest was ze 6e en de Piet Keijzer bokaal afgelopen vrijdag 2e. De bloemen heb ik niet gezien wegens grote haast van mij. Ook Jolanda de Winter was goed op dreef bij het gewest met een klassering als 13e.Volgende wedstrijden op zondag 2 januari voor het Nederlands Kampioenschap en naar nu blijkt op de IJsbaan in Alkmaar. Start s morgens voor de veteranen en de B rijders. s Middags voor dames en de A rijders start om 13.30 uur. Let wel dit komt ook op de TV bij de NOS.

Aad de Haas