Jongerensite

Door redactie is website nu echt voor en door jongeren YoungLeVel.nl nu “echt” van start
Vandaag gaf wethouder Zwartepoorte de officiële aftrap voor de jongerenredactie van www.younglevel.nl. Ze doet dit als ze aanschuift bij de eerste echte redactievergadering voor een kennismaking in het stadskantoor in Leidschendam. De jongerensite www.younglevel.nl ging een jaar geleden van start als gemeentelijk middel om de afstand tussen gemeente en jongeren van 12 20 jaar te verkleinen. Wethouder Zwartepoorte zegt hierover: “De opzet van de site is steeds geweest “voor en door jongeren”. Bij de bouw van de site was de doelgroep al nauw betrokken. De redactie bestaat uit 6 enthousiaste jongens en meiden, afkomstig van verschillende scholen in onze gemeente. Naast deze vaste redactie is het de be doeling dat de middelbare scholen ook een actieve rol krijgen op www.younglevel.nl. Redactieleden van de verschillende schoolkranten worden ook betrokken bij de inhoud van de site. Op die manier moet er een wisselwerking ontstaan tussen de site en de schoolkranten. Zo zou een marktplein kunnen ontstaan waar jongeren en gemeente elkaar makkelijk vinden, en dat zou mooi zijn.” Een nieuwe publiciteitscampagne, om de jongerensite opnieuw onder de aandacht te brengen, is in de maak.