Maerten van den Velde

Een bericht van de Maerten van den Veldeschool

De ellende die de vloedgolven in Azië gebracht hebben is voor ons onvoorstelbaar, ondanks alle beelden die ons bereiken. Leerkrachten en kinderen leven erg mee en willen ook iets voor de mensen daar doen. Nu hebben wij in de komende weken een gezamenlijk project over voeding. En nadenkend over een leuk begin of een aansprekende afsluiting kwamen wij op het idee om ouders uit te nodigen op de slotdag om op school de werkstukken van de kinderen te komen bekijken en ook in elk lokaal allerlei hapjes en drankjes te laten verkopen, die door kinderen op school of thuis zijn gemaakt. Uiteraard zijn ook andere belangstellenden zeer welkom. De opbrengst zal dan zijn voor Azië. We bedenken samen met de kinderen een aansprekend en concreet doel.
Die afsluiting zal zijn op vrijdagmiddag 11 februari. U hoort er nog van!
Het lijkt ons goed dat de inwoners van Stompwijk weten wat wij op school wel en niet doen als het gaat over acties voor goede doelen
Wat wij altijd doen:
De vastenactie, samen met de parochie in Stompwijk. Dit jaar voor Ethiopië.
De Fancy Fair: hiermee halen wij geld op voor onze twee pleegkinderen in India,
voor het Leopoldfonds en sinds een paar jaar voor de straatkinderen van
Linda de Jong
De kinderpostzegelactie
De kinderen van groep 8 gaan langs de deur met een goedgekeurde collecte voor
de gehandicapten.
Tussendoor doen we nog wel mee aan eenmalige acties zoals Jantje Beton of de hulp aan de school in Enschede die getroffen was door de vuurwerkramp. In dat geval sturen wij ook een berichtje naar de Dorpsketting.

Wat wij niet doen:
Wij sturen nooit kinderen zomaar langs de deuren om geld op te halen. Voor de vastenactie krijgen de kinderen wel een spaardoosje mee waar zij in de vastentijd iets van henzelf kunnen sparen of via een karweitje iets verdienen voor het actiedoel. Zij mogen wel bij familie geld verdienen of krijgen, maar niet langs de deuren met dat doosje.
Wij hebben gehoord dat er in Stompwijk kinderen bij mensen langs zijn gaan om via karweitjes geld te verdienen voor Azië. Die kinderen zouden daarbij hebben gezegd dat dit geregeld werd vanuit school. De school heeft hier dus niets mee te maken! Ik hoop dat hiermee voldoende duidelijkheid is geschapen.
Kees Havik