MARATHON SCHAATSEN

Afgelopen week zijn de mannen van de lange adem aardig op de proef gesteld. Na de loodzware wedstrijd over 200 km op de Weissensee stond afgelopen woensdag een 150 ronden wedstrijd in Groningen op de kalender en zaterdag Amsterdam over 125 ronden. Veel rijders hadden nog stijve benen van het Oostenrijkse avontuur. Kurt Wubben had daar blijkbaar geen last van. In Groningen won Wubben met een ronde voor die hij samen met Lissenberg en Angenent pakte op het peloton. In Amsterdam reed Wubben in z n eentje naar een rondje voorsprong en maakte daardoor een dubbelslag. Zijn ploegmaats controleerde verder de wedstrijd op, een door regen en wind geteisterde Jaap Edenbaan. Jan Maarten Heideman won de sprint van het peloton voor Andries Landman en Miel Rozendaal. Met nog drie wedstrijden te gaan staat Heideman aan kop van het klassement gevolgd door Landman en Rozendaal. Bij de dames is Danielle Bekkering ongenaakbaar en won voor de 9e keer de wedstrijd. Joost Juffermans miste in beide wedstrijden de beslissende demarrage en finishte resp. als 22e en 14e in Amsterdam. Martijn van Es weet zijn goede vorm goed vast te houden. Zaterdag reed Martijn één van zijn beste wedstrijden van het seizoen. Hij doet goed mee aan een podiumplaats in het sprintklassement waarvoor hij zaterdag twee sprints won. Martijn finishte woensdag als 30e en zaterdag als 16e.
Mariska Scholtes reed afgelopen vrijdag naar een keurige 4e plaats in het Open Maaslands kampioenschap. De volgende wedstrijden zijn a.s. vrijdag het Open Westlands kampioenschap, a.s. zaterdag voor de landelijke rijders veteranen, dames en A rijders op de Haagse Uithof. Start om 18.30 uur. Vervolgens zondag 20 febr. gewestelijke wedstrijden voor junioren meisjes en jongens, dames en heren. Start om 20.00 uur.
Aad de Haas