Cees Juffermans opnieuw NederlandsKampioen Shorttr

Het is hem weer gelukt Cees is voor de vierde keer oprij Nederlands Kampioen Shorttrack al verliep het toernooi niet zoals de media het schreef. Het zou een voorspelbaar Kampioenschap worden. Cees werd in de openingswedstrijd over 500 meter gediskwalificeerd en keek gelijk tegen een grote achterstand aan. Hierdoor moest hij de resterende wedstrijden winnen, het geen hij bij de 1500 meter ook deed. De tweede dag van de in de Silverdome te Zoetermeer gehouden wedstrijden verliep ook goed. Cees won met overmacht de 1000 meter en werd, zoals hij zei, tijdens de superfinale in een zetel naar de overwinning gebracht. Cees vocht een vete uit tussen de plaatsen 1, 2 en 3 door dankbaar gebruik te maken van de vermoeidheid van Robert Kees Boer en werd kampioen met drie afstandszeges. Heel knap prolongeerde Cees vriendin Liesbeth Mau Asam eveneens haar nationale titel, waardoor beide shorttrackers aan de in Peking te houden WK mogen deelnemen.
Namens IJsclub gefeliciteerd en voor het WK veel succes toegewenst.
Frans Oliehoek