Inzendingen Vidomes Prijsvraag

De Vidomes Prijsvraag ‘Samenwerken aan de buurt’ met als thema ‘Maximale buurtbetrokkenheid buurtbewoners’, heeft veel hartverwarmende inzendingen opgeleverd. De jury heeft zich al een avond over de inzendingen gebogen, maar heeft nog een tweede bijeenkomst nodig om de knopen door te hakken. Op 30 maart maakt Vidomes de winnaars bekend tijdens de prijsuitrei king. We zijn zeer verheugd over de kwaliteit van de inzendingen. Samen werken aan de buurt
De jury hecht vooral belang aan het samenwerken en de zelfwerkzaamheid van de buurtbewo ners. Zo zijn er ideeën voor een kindersportmiddag, kermisattracties, welkomstbijeenkomsten voor nieuwe huurders, gameparties voor de jeugd, praathuis, samen koken voor elkaar, jaarlijkse buurtevenementen, een bollenplantdag, ontwerp voor een buurt informatiepaal, een seniorendag met uitstap, klusdagen, een eigen wijkblad opzetten, culturele workshops, Neder landse les voor en door buurtbewoners, een wedstrijd om het mooiste balkon, en ga zo maar door. Sommige inzenders hadden hun inzending voorzien van handtekeningen van alle buren, compleet met tekeningen en presentaties. Hiermee toonden ze ten volle aan, dat het aan motivatie en enthousiasme voor meer buurtbetrokkenheid onder Vidomes’ huurders en buurtbewoners niet ontbreekt!
Prijsuitreiking en publieksprijs
Op 30 maart nodigen we alle inzenders uit voor de prijsuitreiking. Jurylid en TV West presentatrice Agnes Kamstra neemt de presentatie voor haar rekening. Naast de hoofdprijs van € 7.500 en de drie tweede prijzen van € 2.500 voor uitvoering van de plannen, willen we de inzenders vragen om tijdens de uitreiking samen een extra publieksprijs te kiezen. Bovendien zullen we met alle aanwezigen op de uitreiking het thema voor de prijsvraag 2006 kiezen. Want dat deze prijsvraag ‘Samenwerken aan de buurt’ voor herhaling vatbaar is, staat voor Vidomes als een paal boven water.