Stompwijk mag zich gelukkig prijzen

Dat zei vorige week maandag Jan Pieter van Groeningen, de general manager van Riso Benelux. Hij was bij de redactie om te praten over de aanschaf van een digitale printer die ons werk een stuk gaat verlichten. Althans zo luidt de belofte. De printer maakt in korte tijd heel veel kopieën, hij is reuze gebruiksvriendelijk en nog goedkoop bovendien. Wij redactieleden zijn vóór alles wat ons werk verlicht. Per slot van rekening zitten wij 51 maandagen per jaar tot middernacht te typen en te kopiëren dat de vonken er vanaf vliegen. Meneer Van Groeningen staat paf: ’51 keer per jaar?! Dat is fantastisch!’ De redactie spreekt hem niet tegen. Niettemin behoeft de uitroep van de general manager een nadere toelichting. Jan Pieter is lid van een hockeyclub, de Mix Hockeyclub Voorhout. Hij zit in het bestuur, is lid van de sponsorcommissie, coach en chauffeur voor wedstrijdkinderen. Ongeveer 20 keer per jaar geeft de hockeyclub een krantje uit. Vijf jaar lang voerden twee dames de redactie. Maar op zekere dag hadden ze er genoeg van; ze vonden dat het tijd werd dat iemand anders het van hen overnam. En nu komt de clou: ‘De hockeyclub telt 400 leden maar je moest eens weten hoeveel tijd en energie het heeft gekost’ zegt Jan Pieter ‘om één nieuw redactielid te vinden!’Hoezeer wij ook met Jan Pieter meeleven, wij voelen ons toch een beetje trots door zijn verhaal. Vooral toen hij sprak over de belangrijke sociale functie van een blad als De Dorpsketting en toen hij onze discipline prees. In het geval van mijn collega’s is dat zeker terecht. Over mezelf wil ik bescheiden zijn, ik zit nog geen 2 jaar bij de redactie, maar Jacintha draait al 5 jaar mee, Bea bijna 9, Marga 30, en Petra en Leo 32 en 35 jaar. Dat mag je gerust bijzonder noemen!
Dit jaar viert De Dorpsketting haar 35 jarig bestaan. Het eerste compliment is binnen. Heerlijk. Thea Ambagtsheer