Themabijeenkomst over Verlies

Het Steunpunt Mantelzorg Leidschendam Voorburg organiseert op woensdag 6 april een bijeenkomst met als thema ´Omgaan met Verlies´. Mantelzorgers en andere belangstellenden zijn die middag welkom van 13.30 uur tot 15.30 uur in de Emillezaal van Verzorgingscentrum De Mantel, Klaverweide 54 te Voorburg.
Iemand die ziek is of gehandicapt raakt, verliest energie en wordt vaak minder mobiel. Maar ook mensen die zelf voor iemand zorgen, kunnen te maken krijgen met verlies, bijvoorbeeld van vrije tijd en vrijheid. En zowel mantelzorgers als degenen waarvoor ze zorgen, krijgen nogal eens te maken met verlies van sociale contacten. Gastspreker mevrouw M. de Jong van het Algemeen Maatschappelijk Werk vertelt over het omgaan met deze vormen van verlies. Samen met de consulent van het steunpunt Mantelzorg begeleidt zij deze bijeenkomst. Koffie en thee staan een kwartier voor aanvang klaar, deelname is vrijblijvend en gratis.
Wie zorgt voor een zieke of gehandicapte partner, familielid, vriend of buur is mantelzorger. Veel mantelzorgers bieden hun hulp als vanzelfsprekend aan, maar het kan heel zwaar zijn. Bovendien krijgen ze vaak weinig steun vanuit hun naaste omgeving. Tijdens de bijeenkomsten kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten en is er ruimte voor het uitwisselen van allerlei praktische informatie. Het Steunpunt Mantelzorg Leidschendam/Voorburg biedt advies en informatie, praktische steun en een luisterend oor. Het is bereikbaar op alle werkdagen, behalve vrijdag, van 9.00 uur tot 12.00 uur via tel. 070 444 24 21. Het bezoekadres is Scheepswerf 18, 2265 BE te Leidschendam.