Compostdag

Compostdag in Leidschendam Voorburg
Wethouder Marcel Houtzager van Leidschendam Voorburg geeft zaterdagmorgen 26 maart op het terrein van de voormalige brandweerkazerne aan de Nieuwe Havenstraat in Voorburg het startsein voor de gemeentelijke compostdag. Zij doet dat door de eerste zakken compost uit te reiken aan enkele plaatsgenoten. Inwoners van Leidschendam Voorburg kunnen die dag gratis compost krijgen voor hun tuin. Met de speciale bon uit de gemeentelijke informatierubriek en de Grofvuilpas van Avalex kunnen zij deze natuurlijke meststof vanaf 10.30 uur afhalen. De gemeente organiseert deze compostdag samen met Regionaal Reinigingsbedrijf Avalex om de positieve effecten van afval scheiden onder de aandacht te brengen. De compost is afkomstig van het composteerbedrijf waar het groente , fruit en tuinafval (GFT) uit Leidschendam, Voorburg en Stompwijk wordt verwerkt.
80 Kuub
Er is tijdens de compostdag losse compost verkrijgbaar die belangstellenden zelf in eigen zakken of bakken moeten scheppen, of verpakte compost in zakken van 25 liter. Voor de zakken geldt: zolang de voorraad strekt, maximaal twee per bezoeker. Er is in totaal 80 kubieke meter losse compost beschikbaar en ruim tweeduizend zakken verpakte compost. Avalex zorgt voor schepmateriaal, maar wie wachttijden wil voorkomen kan zelf een schep meebrengen. Avalex heeft geen zakken voor de losse compost beschikbaar. De compostdag duurt van 10.30 tot 15.00 uur.